Primera ministra belga Sophie Wilmes
Per EFE i Redacció
Publicat el 01 d’agost 2020

Bèlgica ha prohibit aquest dissabte els viatges amb destí Barcelona, Lleida i les comunitats autònomes d’Aragó i Navarra degut a l’evolució de la Covid-19 en aquestes mateixes zones. Així ho ha dictaminat el servei d’Exterior belga en l’actualització de la llista de zones a les que no s’autoritza viatjar o s’aplica retencions.

La web del servei d’Exteriors ha establert una classificació entre: les zones verdes, a les que no s’apliquen restriccions de moviment; zones taronges, on es recomana extremar la vigilància i fer quarantena o passar un test COVID i les zones vermelles, a les quals es prohibeix viatjar.

De moment els ciutadans belgues que tornin de les províncies d’Osca i Lleida hauran de realitzar una quarantena obligatòria de 14 dies i fer un test de coronavirus. Per altra banda, les autoritats belgues han recomanat les mateixes mesures als viatgers que tornin de Girona, Tarragona, el País Basc, La Rioja, Extremadura, Sòria, Guadalajara, Castelló, València, Múrcia i Almeria.

A part d’aquestes zones del territori espanyol, Bélgica ha vetat avui també els viatges a diferents zones de Bulgària, Romania, el Regne Unit i Suïssa.

A partir de l’1 d’agost qualsevol persona que entri al país o que hi vulgui passar més de 48 hores haurà d’omplir un formulari d’identificació amb informació sobre el lloc de procedència, el mitjà de transport utilitzat per arribar al país i altres detalls sanitàris.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —