Lluís Puig, exconseller de cultura de Catalunya
Per ACN
Publicat el 07 d’agost 2020

La Fiscalia belga ha presentat un recurs contra la decisió del jutjat de primera instància de Brussel·les que ha rebutjat l’euroordre contra l’exconseller Lluís Puig. Hores després de la negativa a entregar Puig a la justícia espanyola, la Fiscalia ha confirmat que no tira la tovallola i està disposada a portar el cas a instàncies superiors. Fonts de la defensa esperen que ara el cas passi a mans de la cort d’apelació.

En una decisió feta pública aquest divendres al migdia, la justícia belga ha rebutjat la tercera euroordre contra l’exconseller Lluís Puig al·legant que el Tribunal Suprem no és l’òrgan "competent" per demanar la seva extradició a l’estat espanyol. Segons un comunicat, el tribunal ha "denegat l’execució de l’ordre europea d’arrest considerant que l’autoritat espanyola que ha emès el mandat no és competent per fer-ho".

En una roda de premsa des de Brussel·les, on Puig va traslladar-se junt amb altres polítics independentistes el novembre del 2017, l'exconseller ha destacat que la decisió de la justícia belga corrobora que "el Suprem tampoc era competent per fer el judici de l’1-O" i "la causa no hauria d’haver començat mai".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —