Sagrada Família
Publicat el 09 de maig 2020

Ni soroll d'obres a tota hora, ni aglomeracions de busos turístics als carrers adjacents, ni la remor de la multitud de turistes arreu. Si en un barri de la ciutat de Barcelona s'ha notat els efectes del confinament ha estat a Sagrada Família, on la lluita contra la Covid-19 ha paralitzat tota l'activitat al voltant de la basílica. Malgrat tot, la Sagrada Família continua essent protagonista als balcons de la zona, on els veïns fa anys que mostren la seva disconformitat amb el pla d'urbanització de l'entorn del temple, que podria comportar el desallotjament de 3.000 persones. 

El projecte es basa en la construcció d'una escalinata de 60 metres d'ample que ha de connectar la façana de la Glòria amb l'avinguda Diagonal, travessant dues illes de cases de l'Eixample. En cas de dur-se a terme, les obres implicarien la demolició de centenars de pisos i locals situats entre els carrers Mallorca i Aragó i entre Sardenya i Marina, havent de desnonar les famílies propietàries.

Així, missatges com 'La meva vida és aquí i la volen tirar a terra' o 'Els pisos són nostres, els hem pagat' es deixen veure des de fa temps a les terrasses i balcons dels veïns afectats, amb l'objectiu de mostrar el seu rebuig a l'expropiació i evidenciar la manca de propostes alternatives, de moment, per part de l'Ajuntament. En concret, les dues fotografies d'aquesta setmana han estat fetes a immobles del carrer Mallorca i del carrer València, a la part sud del temple. 

En aquesta línia, Salvador Barroso, portaveu de l'associació d'afectats, apunta al Diari de Barcelona que entre els veïns hi ha una "sensació acèrrima i de total indefensió davant de l'Ajuntament". A més, explica que el consistori en cap moment no ha parlat de possibles compensacions o solucions si el projecte tirava endavant, obviant la inquietud i l'angoixa que això generava en els veïns que podien ser desallotjats: "ens deixen fora de casa i no ens donen cap alternativa".

Amb tot, el cert és que ara mateix el projecte resta aturat a conseqüència de la situació sanitària provocada per la Covid-19, així com els dos procediments presentats davant els jutjats contenciosos administratius per part de l'associació de veïns afectats —l'un contra la llicència que va atorgar l'Ajuntament a la Junta Constructora del temple i l'altre contra la fase primera de la construcció de la façana—. Serà en els pròxims mesos quan el conflicte reprengui altre cop forma. Sigui com sigui, de moment, sembla poc probable que els veïns decideixin despenjar les pancartes dels balcons...

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —