Balears comença els controls sanitaris als viatgers nacionals
Per EFE
Publicat el 20 de desembre 2020

Balears ha començat a fer els seus controls sanitaris en ports i aeroports per vigilar que tots els viatgers que arribin a l'arxipèlag provinents de la resta d'Espanya disposin d'un test PCR negatiu recent, o bé tinguin cita per fer-se'l i es comprometin a guardar quarantena fins a tenir el resultat.

El Govern Balear ha desplegat aquest diumenge a 215 controladors sanitaris per fer efectiu el control sanitari d'entrada a les illes, pactat amb el govern central conjuntament amb les Canàries.

Balears garanteix que aquells viatgers que constin com a residents a l'arxipèlag puguin fer-se la PCR de forma gratuïta en 222 centres d'anàlisi concertats a la península.

La presidenta balear, Francina Armengol, va explicar divendres que, amb aquesta mesura, Balears compleix la seva reivindicació d'exercir la vigilància preventiva als seus ports i aeroports amb un sistema similar al que s'aplica des de novembre al conjunt d'Espanya per als viatgers internacionals procedents de països amb alta incidència de Covid-19.

Estan obligats a arribar a les Balears amb una prova PCR negativa realitzada en les últimes 72 hores els qui provinguin de regions amb incidència acumulada major de 150 casos per 100.000 habitants en 14 dies.

És a dir, la mesura afecta aquest diumenge a tots els viatgers que volin des de la península a les Balears, excepte els provinents de les comunitats autònomes d'Andalusia, Canàries, Múrcia i Ceuta, excepcions que s'aniran actualitzant en funció de l'evolució de la pandèmia.

Els qui volin a les Balears després de desplaçaments de menys de 72 hores estan exemptes de totes aquestes condicions.

Aquest dispositiu de control sanitari a aeroports i ports es prolongarà tant com l'estat d'alarma, que ara té vigència fins al 9 de maig.

Aquest diumenge estan previstos 60 vols d'arribada a les illes amb 9.800 passatgers, així com l'arribada de 8 vaixells amb capacitat per 5.700 passatgers.

La Conselleria de Salut confia que les regions de la península amb tancament perimetral portin a terme els controls de sanitat dels seus residents i ha considerat innecessària la vigilància sanitària dels moviments entre les illes de la comunitat balear.

Només 3 dels 30 primers viatgers han presentat la PCR

Només 3 dels 30 primers passatgers que han aterrat aquest diumenge a l'Aeroport de Menorca del vol Barcelona-Menorca han presentat la PCR negativa que exigeix el Govern balear com a mesura de prevenció davant la crisi sanitària.

Així ho ha assegurat el responsable de Gestió Sanitària i Assistencial Illes Balears, David Llopis. "La majoria de persones no tenien informació i no sabem el motiu, alguns han arribat amb els deures fets. Dels 30 passatgers d'un vol procedent de Barcelona, 3 han acreditat la PCR, 6 se l'han fet a l'illa voluntàriament, mentre que la resta haurà de contactar amb infocovid per demanar cita en les properes 48 hores o guardar una quarantena de 10 dies", ha assenyalat.

Llopis ha reconegut que preveu l'arribada de "persones sense justificar el seu viatge", però adverteix "seran sancionats per les autoritats".

El formulari que omplen els passatgers abans de volar permet a les autoritats disposar de les dades, així com per saber si el motiu del moviment obeeix a uns criteris justificats.

A l'Aeroport de Menorca s'esperen, aquest diumenge, l'arribada de quatre vols més d'origen Barcelona, Madrid, València i Palma.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —