Bangladesh
Per EFE
Publicat el 14 d’octubre 2020

La pena de mort com a càstig pel delicte de violació ha entrat en vigor a Bangladesh, després que fos aprovada aquest dilluns pel govern bengalí. Una mesura que arriba després de dies de multitudinàries protestes i que ha estat criticada per ineficaç per organitzacions pro-drets humans com Amnistia Internacional (AI)

L'esmena a la Llei de Crueltat cap a les Dones i els Nens incrementa el càstig per violació a la pena de mort o l'empresonament per a tota la vida, en lloc de l'anterior, que contemplava únicament la presó per a tota la vida.

"Les execucions perpetuen la violència, no la prevenen. En comptes de buscar venjança, les autoritats han de centrar-se en assegurar justícia per a les víctimes de la violència sexual amb penes de llarga durada que detinguin aquesta epidèmia de violència", denuncia en un comunicat l'investigador d'AI per al sud d'Àsia, Sultan Mohammed Zakaria.

En aquesta línia, l'organisme pro-drets humans ha instat el govern bengalí a garantir la protecció de les dones i menors que denuncien aquest tipus de crims. "Els culpables han de ser processats i la impunitat d'aquests crims terribles ha d'acabar per mitjà de procediments justos i sense recórrer a la pena de mort", va dir Zakaria.

Jornades de mobilitzacions

Al país asiàtic s'han produït multitud de protestes per la poca efectivitat governamental per combatre l'assetjament sexual i la violació, després que el dilluns de la setmana passada sortís a la llum un vídeo d'una dona assaltada sexualment i agredida per un grup d'homes al districte meridional de Noakhali. Encara que el succés va tenir lloc a principis de setembre el vídeo, que es va tornar ràpidament viral i que un tribunal va ordenar retirar de les xarxes socials, havia estat compartit el dia abans de l'inici de les protestes per un dels acusats.

Segons el grup de drets humans Ain O Salish Kendra, 975 dones van ser violades a Bangladesh entre gener i setembre del 2020, 208 d'elles en grup. D'entre les víctimes, 43 van morir després de la violació, mentre que altres 12 es van suïcidar.

Per la seva banda, Amnistia Internacional va denunciar la setmana passada que només el 3,5 % dels casos presentats entre 2001 i juliol de 2020 sota la Llei de Prevenció de l'Opressió contra Dones i Nens havien donat lloc a sentències judicials, i només el 0,37 % van resultar en condemna.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —