- opinió -

​​El Barça Femení: l'únic orgull culer que tinc ara mateix

En temps grisos per al club, l'equip femení s'ha consolidat com uns dels millors a Europa

Barça
Publicat el 27 d’agost 2020

Durant potser una de les setmanes més dramàtiques de la història del Futbol Club Barcelona, ​​el Barça Femení ha estat la llum en temps de crisi blaugrana. És un sentiment agredolç. Van ser eliminades per un gol tonto contra el Wolfsburg a les semifinals de la Champions League. Un partit que l'equip culer va merèixer guanyar perquè van deixar la pell al camp.

Van dominar el partit i van plantar cara a uns dels favorits a guanyar la competició. El Wolfsburg no s'esperava que el Barça sortís així. Fa molt de temps que l'equip masculí em fa sentir tan orgullosa com em fa sentir l'equip femení. Juguen amb l'estil i l'ADN Barça. I si perden, ho fan amb dignitat i no s'amaguen.

"Seré molt clara, no canvio a cap de les meves companyes per jugadores del Wolfsburg, hem demostrat que estem al nivell de les alemanyes", eren les paraules de la segona capitana Alexia Putellas després del partit en una entrevista amb GOL. No només demostren la gran mentalitat que té l'equip, que després d'estar eliminat, que dol molt, sinó que a més, se'n va anar a les càmeres a dir que no hi ha diferència "entre nosaltres i elles, estem entre els millors d'Europa i que la temporada que ve tornarem segurament amb més encara més motivació". Això és el meu Barça.

L'evolució de la secció en només els últims sis anys ha estat increïble. Cal recordar que fa poc jugava en camps de gespa artificial i que fa només cinc anys que el Barça va professionalitzar la secció de futbol femení. El 2019, van aconseguir arribar a la seva primera final de la Champions League, sent el primer equip femení espanyol en fer-ho. Va perdre aquesta final 4-1 amb el gran Lyon. Aquest cop dur va fer canviar la seva mentalitat i més d'un any després no havien perdut ni un partit fins a la derrota de dimarts, on gairebé van arribar a la segona final de Champions consecutiva. Cosa que no és fàcil.

Com bé diu la periodista Chantal Reyes, aquest Barça ja s'ha mostrat com un dels millors equips d'Europa.

Aquest equip és capaç de guanyar-lo tot. Tenen algunes de les millors jugadores d'Espanya i Europa: Alexia Putellas, Caroline Graham Hansen, Andrea Pereira, Mapi Leon, Lieke Martens, etc. Amb el talent i l'actitud que té, estic segura que aviat aixecaran aquest trofeu tan desitjat per tot el continent.

El Barça podria haver marcat dos o tres gols. Van crear 16 oportunitats de marcar, van tenir el 61 % de possessió. Tenien tot però els faltaven els gols. És estrany considerant que n'han marcat més de 120 aquesta temporada: un dels equips amb més gols a Europa. Però el futbol a vegades és així. Si no és el teu dia, no és el teu dia.

Tanmateix, en partits tan importants com les semifinals de la Champions no es pot perdonar tant, especialment contra un equip com el Wolfsburg que aprofita de qualsevol error. Si aquesta temporada han millorat l'aspecte físic de l'equip, ara toca treballar la punteria. Especialment per a partits de molta pressió.

Almenys sempre tindrem el cañito d'Alexia Putellas a Pernille Harder (una de les millors futbolistes de món ara mateix, però que, realment per la gran feina defensiva de Mapi Leon i Andrea Pereira, gairebé ni va aparèixer al partit).

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —