Home passajant pel davant cinema Comedia
Per Redacció
Publicat el 18 de juliol 2020

Limitació de la mobilitat, prohibició d’activitats culturals o de reunions de més de 10 persones, aquestes són algunes de les mesures que s'han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) per poder fer front al rebrot que s’està estenent al llarg del territori català, especialment a l’àrea metropolitana de Barcelona. 

Aquestes mesures entren en vigor avui a les 9h per un període de 15 dies prorrogables, a la capital i a dotze municipis més de la primera corona de l’àrea metropolitana, com es va fer a tres barris de L’Hospitalet de Llobregat. El jutge substitut del Jutjat d'Instrucció 2 de Lleida ha ratificat aquestes mesures, però ha exclòs de la seva aplicació els set municipis de la Noguera (Artesa de Segre, Ponts, Massalcoreig, Grimenells, Sarroca de Lleida, Artesa de Lleida i Benavent del Segre), dues entitats municipals descentralitzades, el poble de Sanaüja (Segarra) i els cinc municipis del Segrià, al creure-ho desproporcionat perquè no tenen tants casos.

El document del DOGC detalla que les reunions de més de 10 persones afecten casaments, serveis religiosos, cerimònies fúnebres i la pràctica esportiva. La resolució també suspèn l'obertura al públic d'equipaments culturals com els teatres, els cinemes i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, parcs d'atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats, activitats esportives i dels locals i establiments d'oci nocturn. Malgrat això, els ajuntaments poden, amb autorització prèvia del Procicat, habilitar espais adequats que respectin la distància de seguretat interpersonal, l'ús de la mascareta, amb horaris tancats i registre de dades de contacte. 

Aquestes noves mesures no han estat rebudes per tots els municipis i comarques de la mateixa manera. D’una banda, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha lamentat no ser inclòs dins de la zona restringida, mentre que de l’altra, el Consell Comarcal de la Noguera ha encaixat la notícia amb resignació, ja que té 10 municipis sense cap positiu des del març.

Per la seva part, Ada Colau ha anunciat que proposarà al Procicat que no se suspengui l’activitat del Festival Grec, el Cruïlla XXS, les Nits del Fòrum i la Sala Barcelona. Per a l'alcaldessa de Barcelona, aquests esdeveniments es poden considerar excepcions, ja que les mesures de control sanitari estan del tot garantides.

Tot i això, Jordi Herreruela, director del festival Cruïlla XXS, va afirmar aquest divendres a la nit que veu perillar el certamen i ha advertit que després de la resolució tot està “a l'aire”. No va amagar que la seva “sensació” és que “podria ser l'últim concert que veiem en molts mesos o l'últim dia que veiem activitat”.

Aquestes noves mesures han provocat molt de malestar a les xarxes socials. Han sigut moltes les personalitats, tant de la classe política com del món cultural, que han aprofitat Twitter per a expressat el seu descontent amb les restriccions. La gran majoria de les piulades tenen la intenció d’assenyalar la paradoxa que es genera entre com afecten les mesures als ciutadans barcelonins i als turistes.


La resolució del DOGC recomana a la població mantenir-se al seu domicili i limitar la circulació per les vies d'ús públic només per anar a treballar, assistir centres sanitaris, tenir cura de persones dependents, desplaçar-se a entitats financeres, anar a comprar en establiments d'alimentació i en comerços minoristes amb cita, fer trobades i activitats del lleure i esportives amb persones del grup de convivència habitual, atendre horts d'autoconsum, tràmits administratius, judicials o notarials o per causa de força major. 

Malgrat això, ahir divendres es van començar a veure durant la tarda les primeres cues a les sortides de Barcelona per desplaçar-se a segones residències.

Per altra banda, el text limita al 50% l'aforament interior dels establiments i en espais comuns dels hotels, però es mantenen les activitats de casals i colònies d'estiu.

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —