Sarajevo
Per ACN
Publicat el 24 de gener 2021

Barcelona commemora el 25è aniversari de l'inici de la cooperació internacional amb Sarajevo, que va començar amb la designació de la capital de Bòsnia i Hercegovina com a Districte XI de la ciutat. Segons un comunicat del consistori, aquest gener la ciutat acollirà diverses iniciatives culturals, de memòria històrica i de cooperació per recordar el 25è aniversari dels acords de pau de Dayton que van posar fi a la guerra dels Balcans.


Et pot interessar...

Dayton 25 anys després: de l’esperança a la frustració bosniana


Entre les col·laboracions per commemorar els fets hi ha el projecte 'Encara hi ha algú el Bosc' de Teresa Turiera, que inclou una exposició al Centre Cultural La Model fins al 30 de gener sobre les violacions de dones bosnianes per part de l'exèrcit serbi i una obra de teatre al TNC fins al 7 de febrer.

ENCARA HI HA ALGÚ AL BOSC from Cultura i Conflicte on Vimeo.

La commemoració també inclou la realització del documental 'Bòsnia, ferides obertes', d'Albert Solé, en què una dona torna a Bòsnia per enterrar les restes del seu germà gran a Srebrenica i això li permet copsar la situació del país balcànic 25 anys després del final de la guerra i preguntar-se si podria tornar a passar una cosa similar.


A més, el consistori també ha col·laborat amb el documental 'Àlbum de postguerra' de Gervasio Sánchez, en què el fotògraf torna a retratar persones que durant el setge de Sarajevo eren nens i fa una comparativa entre el present i passat per comptar històries personals de postguerra d'una generació trencada.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —