Platja
Per ACN
Publicat el 16 de maig 2021

L'Ajuntament de Barcelona ha creat un grup d'experts per assessorar el consistori per fer front a l'emergència climàtica. Són personalitats de diferents àmbits de prestigi reconegut que validaran les polítiques municipals en aquesta matèria. També es posa en marxa l'Oficina del Canvi Climàtic i Sostenibilitat, un espai de coordinació de les actuacions municipals que té com a objectiu planificar, coordinar i impulsar aquestes accions en un treball transversal amb àrees i districtes.

Aquestes eines sumen esforços a les tasques desenvolupades en el marc de la Taula d’Emergència Climàtica i les mesures que s’estan desenvolupant previstes en la Declaració d’Emergència Climàtica.

En el grup d'experts hi ha especialistes en àmbits com l'alimentació, comunicació, meteorologia, oceans, verd i biodiversitat, economia i habitatge. Alguns formen part de la reconeguda llista de Reuters de científics de l’àmbit del clima.

Toc d'atenció al Port per la importació de soia

D'altra banda, l'Ajuntament ha alertat el Port de l'impacte ambiental que provoca la importació de soia i l'insta a qüestionar-se el seu paper. Segons una anàlisi feta per l'organització GRAIN per encàrrec del consistori, el 44% del total de faves de soia importades per l'Estat entra a través del Port de Barcelona i es destinen sobretot a la producció de pinso.

L'informe apunta que la soia que entra al Port representa unes 230.000 hectàrees de desforestació a la regió brasilera d'El Cerrado, l'equivalent al 14% de tots els boscos de Catalunya. A més, recull que el processament de les 750.000 tones de soia que arriben anualment del Brasil representen un 2% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle de Catalunya.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —