Barcelona crea una xarxa d'expertes en tecnologia contra la bretxa de gènere
Per EFE
Publicat el 21 de juliol 2021

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimarts la xarxa BcnFemTech, un grup de treball format per 50 dones expertes en el sector de la tecnologia per lluitar contra la bretxa digital de gènere.

En l'acte de presentació, celebrat al Canòdrom-Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica, la tinent d'alcalde de Drets Socials i Feminismes, Laura Pérez, també ha donat a conèixer els Premis per a l'equitat de gènere en el sector TIC, que premiaran quatre projectes que ajudin a visibilitzar, reconèixer i donar suport als projectes tecnològics femenins a la ciutat.

Les iniciatives presentades s'engloben en la mesura de govern BcnFemTech 2021-2023, elaborada amb la col·laboració de mig centenar d'expertes i que té com a objectiu impulsar accions per combatre la bretxa digital de gènere i incrementar la presència de les dones en el mercat laboral tecnològic.

Sobre aquest tema, el consistori ha encarregat l'elaboració d'un estudi per analitzar la bretxa digital de gènere dins de la corporació amb la finalitat de promoure un entorn igualitari per a homes i dones.

Així mateix, el curs vinent, el Canòdrom acollirà el desenvolupament de sis projectes de tecnologia, ciència i democràcia amb "mirada feminista" que treballen per abordar les violències masclistes en internet, per empoderar les joves en el sector de les tecnologies, o per visualitzar la realitat de l'equitat de gènere en el sector de les TIC, entre d'altres.

Segons dades del consistori, a Barcelona només el 26% dels llocs de treball en el sector TIC està ocupat per dones i únicament un 8,6% ho fa en posicions tècniques, xifres que "posen de manifest l'existència d'una bretxa digital per raó de gènere".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —