Barcelona destina més de 9 milions d'euros a reactivar el turisme
Per ACN
Publicat el 03 d’agost 2020
Temps de lectura L'increment de la taxa serà el gener del 2021 de manera "proporcional, progressiva i d'acord amb el sector"

L'Ajuntament de Barcelona ha destinat 9,34 milions d'euros provinents de la taxa turística del 2019 a projectes centrats en la recuperació econòmica i l'impuls de l'economia del visitant després de la crisi de la Covid-19. Aquesta és la quantitat invertida des del gener fins al 30 de juliol d'aquest any, segons ha explicat el regidor de Turisme, Xavier Marcé.

S'arriba als 9,34 milions després de l'aprovació d'una partida de 3,3 milions en l'última comissió del govern municipal, amb la qual es financen projectes relacionats amb els protocols de seguretat per la Covid-19, el servei d'agents cívics i iniciatives per posar en valor elements patrimonials i històrics.

Marcé ha recordat que l'any passat el consistori va rebre uns 15 milions d'euros en concepte de la taxa turística i per això espera rebre enguany 4 milions d'euros més per la taxa turística, procedents del quart trimestre del 2019.

Pla d'accions

El servei d'agents cívics és on el consistori destinarà més diners d'aquesta partida, en concret 2,3 milions. El segueix el centre d'Interpretació Parc Montjuïc, amb 150.000 euros, el Montjuïc Parc Cultural, amb 150.000 més, així com les parets mitgeres de la plaça Félix Rodríguez de la Fuente de Sant Andreu, amb 140.000, i la rehabilitació de la façana est del pati de Tarongers de la Casa de la Misericòrdia de Ciutat Vella, amb 113.000 euros.

Barcelona destinarà la major part de la nova taxa turística al servei d'agents cívics

El paquet inclou també suport a estratègies d'estímul del consum durant la propera campanya de Nadal, com el projecte del Christmas Garden a Nou Barris, o accions per al turisme responsable com el projecte de turisme inclusiu a les Corts, i amplia el suport a diversos esdeveniments relacionats amb les indústries culturals i creatives.

Aquesta partida de 3,3 milions procedents de la taxa turística correspon al percentatge que li pertoca a la ciutat pel segon i tercer trimestre de 2019. Dels 6 milions restants 2,2 milions s'inverteixen en el Consorci de Turisme, 1,9 milions al turisme i foment de l'economia, 1,2 milions en esdeveniments culturals com el Sónar, el Primavera Sound o el Gamelab, i 583.000 al turisme i la sostenibilitat.

Pel que fa a l'increment de la taxa turística Marcé ha recordat que no es farà abans de l'1 de gener del 2021 i que el seu compromís és fer-ho de manera "proporcional, progressiva i d'acord amb el sector".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —