Barcelona estrena un cicle de cinema sobre la solitud dels nens a la ciutat
Per EFE
Publicat el 11 d’abril 2021

El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, dedica aquest any les seves projeccions a la solitud que de vegades pateixen els menors a la ciutat, que s'ha vist agreujada durant la pandèmia.

Sota el lema "A Barcelona, els nens no esteu sols", el cicle comença avui diumenge les seves projeccions gratuïtes de pel·lícules familiars als Cinemes Girona de la capital catalana, que es repetiran els dies 18 i 25 d'abril i 2 de maig.

En aquesta edició, el públic pot triar entre sessions presencials o telemàtiques, en les quals es projectaran els films Un monstruo viene a verme; Ploey: nunca volarás solo, Què fem amb Maisie?, L'extraordinari viatge de T.S Spivet, La meva setmana extraordinària amb la Tess i El viatge de la Bu i altres contes.

Les projeccions del cicle es distribueixen per nivells educatius: cicle infantil, inicial, mitjà i superior d'Educació Primària, i primer i segon d'ESO, a més de quatre sessions dedicades al públic familiar i dues més per a entitats socioeducatives.

El cicle es va iniciar l'any 2000 a iniciativa del Departament de Promoció de la Infància de l'Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, en col·laboració amb l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona.

Es tracta d'una proposta pedagògica que pretén crear espais de reflexió i debat dins de l'espai escolar, familiar i d'oci per donar eines als nens per convertir-se en ciutadans actius.

Respecte a la temàtica d'aquest any, el regidor d'Infància i Joventut, Joan Ramon Riera, ha assenyalat que "l'epidèmia de la solitud afecta de forma transversal tot el cicle de la vida, i el fet de sentir-se sol té un impacte molt important en l'adolescència i la joventut".

"Saber que aquest sentiment afecta altres companys facilita la cerca de solucions i empodera nens i adolescents per enfrontar-s'hi. Per tant, oferir recursos i actuacions de suport i acompanyament és una prioritat municipal", ha destacat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —