Barcelona estrena web per facilitar l’acollida de refugiats ucraïnesos i canalitzar la solidaritat - Diari de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una nova pàgina web per facilitar l’acollida de les persones refugiades que fugen de la guerra a Ucraïna i per ajudar a canalitzar de la forma més eficient possible la solidaritat de la ciutadania. Incorpora l’idioma ucraïnès, a banda d’una nova imatge gràfica amb els colors de la bandera ucraïnesa.
El web www.ciutatrefugi.barcelona està estructurat en diversos apartats i té l’objectiu de fer arribar a la població d’una manera entenedora la informació més actualitzada possible sobre els diferents serveis municipals implicats i què cal fer en cada circumstància, intentant respondre la multitud de preguntes que ha rebut l’Ajuntament durant els últims dies.
De fet, el web de Barcelona com a Ciutat Refugi ja es va crear l’any 2016, tot i que ara s’ha adaptat al context actual i a la crisi humanitària que està vivint Ucraïna.
La pàgina web s’estructura en diversos apartats. Un d’ells informa dels serveis per facilitar una primera acollida que ofereix el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) durant 24 hores i 365 dies a l’any, així com aquells que ofereix el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) per orientar sobre els tràmits necessaris per obtenir l’asil i el refugi.
Igualment incorpora informació pràctica sobre la manera de posar-se en contacte amb tots dos serveis, a banda de subratllar el suport municipal als dispositius conjunts que s’han posat en marxa amb la Creu Roja per facilitar l’acollida ja en les principals vies d’accés a la ciutat com són l’Estació de Sants i l’aeroport del Prat.
El web també orienta sobre la manera que té la ciutadania per col·laborar en aquesta crisi humanitària, incorporant un llistat d’entitats socials i ONG que treballen sobre el terreny per fer donatius, què s'ha de fer per acollir persones provinents d’Ucraïna, ja siguin persones adultes o infants, així com el procediment per ser voluntari.
Finalment, incorpora un llistat d’una vintena de preguntes amb la seva respectiva resposta per oferir informació sobre l’escolarització d’infants o el procés d’empadronament a la ciutat, entre d’altres. El web s’anirà actualitzant periòdicament per anar recollint les novetats que vagin sorgint.

