Ucraïna
Per ACN
Publicat el 13 de març 2022

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una nova pàgina web per facilitar l’acollida de les persones refugiades que fugen de la guerra a Ucraïna i per ajudar a canalitzar de la forma més eficient possible la solidaritat de la ciutadania. Incorpora l’idioma ucraïnès, a banda d’una nova imatge gràfica amb els colors de la bandera ucraïnesa.

El web www.ciutatrefugi.barcelona està estructurat en diversos apartats i té l’objectiu de fer arribar a la població d’una manera entenedora la informació més actualitzada possible sobre els diferents serveis municipals implicats i què cal fer en cada circumstància, intentant respondre la multitud de preguntes que ha rebut l’Ajuntament durant els últims dies.

De fet, el web de Barcelona com a Ciutat Refugi ja es va crear l’any 2016, tot i que ara s’ha adaptat al context actual i a la crisi humanitària que està vivint Ucraïna.

La pàgina web s’estructura en diversos apartats. Un d’ells informa dels serveis per facilitar una primera acollida que ofereix el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) durant 24 hores i 365 dies a l’any, així com aquells que ofereix el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) per orientar sobre els tràmits necessaris per obtenir l’asil i el refugi.

Igualment incorpora informació pràctica sobre la manera de posar-se en contacte amb tots dos serveis, a banda de subratllar el suport municipal als dispositius conjunts que s’han posat en marxa amb la Creu Roja per facilitar l’acollida ja en les principals vies d’accés a la ciutat com són l’Estació de Sants i l’aeroport del Prat.

El web també orienta sobre la manera que té la ciutadania per col·laborar en aquesta crisi humanitària, incorporant un llistat d’entitats socials i ONG que treballen sobre el terreny per fer donatius, què s'ha de fer per acollir persones provinents d’Ucraïna, ja siguin persones adultes o infants, així com el procediment per ser voluntari.

Finalment, incorpora un llistat d’una vintena de preguntes amb la seva respectiva resposta per oferir informació sobre l’escolarització d’infants o el procés d’empadronament a la ciutat, entre d’altres. El web s’anirà actualitzant periòdicament per anar recollint les novetats que vagin sorgint.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —