EFE
Per EFE
Publicat el 21 de febrer 2021

Voluntaris d'entitats del barri barceloní de Sant Andreu del Palomar com XES Sant Andreu, La Lira, l'Ateneu L'Harmonia, l’AVV Sant Andreu de Palomar i les cooperatives de consum El Borró i Borronets van recol·lectar ahir dissabte uns 800 kg de taronges d'uns 120 arbres dels carrers Coroleu, Abad Odón, Castellbell i Bascònia, al voltant de la plaça de les Palmeres, per elaborar melmelada de taronja amarga.

Les taronges recollides "han estat analitzades per l'Agència de Salut Pública de Barcelona", segons afirma l'empresa social Espigoladors, "per garantir-ne la qualitat i seguretat alimentària abans del procés de transformació". A més, les fruites han estat traslladades a l'obrador de l'empresa, on s'elaboraran unes 3.000 unitats de melmelada "per distribuir a entitats socials que atenen persones amb dificultats d'accés a una alimentació saludable", afegeix Espigoladors.

Paral·lelament, l'obrador d'Espigoladors és "un laboratori d’innovació a favor de l’aprofitament alimentari que ofereix oportunitats laborals a persones en situació de risc d’exclusió social", segons el compte de Twitter que informa de l'actualitat al Districte de Sant Andreu. 

L'ajuntament ha explicat que l'alumnat d'una escola del barri serà l'encarregat de decidir, a través d'un procés participatiu a l'aula, a quina entitat social es destina part dels pots de melmelada produïts.

Aquesta acció s'emmarca dins del programa Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021 i vol promoure l'aprofitament alimentari i el dret a una alimentació saludable.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —