Barcelona i l’àrea metropolitana passen dilluns a fase 1
Per ACN , EFE i Redacció
Publicat el 22 de maig 2020
Temps de lectura 1 minut

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que Barcelona i la seva àrea metropolitana passaran a la fase 1 dilluns vinent, mentre que les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran avançaran cap a la 2. És la resposta a les peticions de la Generalitat, que va demanar que els territoris que van quedar pendents a entrar a la fase 1 el divendres passat, i els que ja hi són fa dues setmanes, passessin a la següent fase.

La resta del territori espanyol segueix avançant fases també. La Comunitat de Madrid, que va demanar el dilluns passat entrar a la fase 1 per tercera vegada, també avançarà de nivell la setmana que ve.  També ho faran les nou províncies de Castilla y León, mentre que Galicia i Navarra avançaran ja a la fase 2, tot i que amb algunes limitacions. La resta d’autonomies, excepte el País Valencià, que ha decidit esperar una setmana més per demanar la fase 2 en detectar un petit augment en els contagis, han demanat també canviar de fase, o bé en tot el territori o en algunes zones.

L’entrada a la fase 1 significa que ara els ciutadans de l’àrea metropolitana de Barcelona podran fer reunions amb un màxim de 10 persones. Es reobriran les terrasses, amb la meitat d’ocupació, una limitació similar a la dels cines i teatres, que podran obrir amb un màxim de 30 persones si el recinte és tancat, i 200 si és obert. Els centres educatius romandran tancats, i només funcionaran per temes administratius.

Els gimnasos també podran obrir amb un aforament limitat al 30%, el mateix que els petits comerços, que podran obrir si tenen menys de 400 m2.

Pel que fa al turisme i a la mobilitat, els allotjaments turístic podran obrir clausurant les zones comunes, i es permetrà el desplaçament dins de la regió sanitària corresponent. En relació als enterraments, la limitació serà de 15 persones, respectant la distància social i amb mascareta. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —