L'àrea de Barcelona i Lleida passaran a la fase 2 a partir de dilluns
Per ACN
Publicat el 05 de juny 2020
Temps de lectura 3 minuts

Barcelona i l'àrea metropolitana nord i sud i Lleida passaran a la fase 2 dilluns vinent. A més, l'Alt Pirineu i Aran, Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona entraran el mateix dia a la fase 3. D'altra banda, Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf, que aquesta setmana han entrat en fase 2 continuaran durant una setmana més.

Pel que fa a Lleida, el Ministeri de Sanitat ha acceptat íntegrament la petició de Salut per la regió, que es va quedar a la fase 1 després d’un increment de casos positius en coronavirus. Això s'ha fet després de constatar una baixada en la incidència de casos, que ha passat de 38,4 per cada 100.000 habitants del 21 al 27 de maig, a 25,4 del 28 de maig al 3 de juny. 

A més, el Departament assegura que les cadenes de transmissió estan identificades i es fa un seguiment del 100% dels contactes. Malgrat això, Salut ja va avançar que caldria extremar la vigilància a Lleida ciutat, el Baix Segrià i la Segarra.

Madrid també entrarà a la fase 2

Sanitat ha acceptat també que Madrid passi a la fase 2 a partir de dilluns. De la mateixa manera, Castella i Lleó també passarà íntegrament a la fase 2. Pel que fa a la fase 3, hi entraran Guadalajara, Cuenca, Andalusia, l’Aragó i Astúries. També ho faran Galícia, Cantabria, el País Basc, Navarra, la Rioja, Extremadura, Balears, Canàries, Melilla i Murcia.

D'aquesta manera, el 52% de la població del conjunt de l'estat espanyol entrarà a fase 3 a partir de dilluns (uns 25 milions de persones) i el 48% en fase 2 (uns 23 milions). En aquest sentit, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que seran els presidents de les CCAA qui determinaran a partir de la fase 3 quan serà el moment de progressar a la “nova normalitat”. A més, ha assegurat que "la mobilitat entre províncies d'una CCAA no hi ha problema en autoritzar-la", tot i què s'hauria de produir quan s'hagi "assolit la nova normalitat"

Què es pot fer en fase 2?

L’entrada a la fase 2 permet un relaxament de les restriccions a les regions. Entre elles, l’eliminació de les franges horàries, a excepció de 10 a 12 hores i de 19 a 20 h, que continuen reservades a la gent gran. També, es podran fer reunions amb fins a 15 persones i es permetrà l'obertura de l’interior de restaurants i bars amb el 40% de l’aforament. També, es permet casaments amb 100 persones a l’aire lliure i de 50 en espais tancats, així com visitar monuments i sales d’exposicions.

A més, autoritza el bany en piscines i platges. En el cas de les piscines es permet, el seu ús recreatiu amb un 30% de l'aforament com a màxim. Pel que fa a les platges, el Govern ha recomanat als ajuntaments que limitin el temps d'estada a les platges més concorregudes, així com dividir la platja per sectors per poder controlar millor l'aforament. Alguna de les propostes que també plantegen és posar senyals a terra per poder distribuir l'espai. També inclou l’obertura de les escoles amb un retorn voluntari.

Què es pot fer a la fase 3?

En aquesta etapa es permet fer reunions de fins a 20 persones, mantenint sempre la distància de seguretat, i l'obertura de bars i l'ampliació de les terrasses exteriors de fins al 75%.

D'altra banda, es poden obrir tots els comerços independenment de la seva superfície al 50% de la seva capacitat. També, s'obriran centres recreatius turístics, zoològics i aquaris amb un aforament del 50%. Finalment, es podran fer activitats a biblioteques i museus o activtats de lleure dirigides a joves i infants. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —