Treballadora SAIER.
Per ACN , Redacció i EFE
Publicat el 03 d’agost 2020

El Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) ha atès més d’11.114 persones durant el primer semestre del 2020, un 10% menys que el 2019, però un 45% més que el 2016. Del total de les ateses, el 84% es trobaven en situació irregular. A més, segons el balanç presentat aquest matí per l’Ajuntament de Barcelona, un 48% han estat sol·licitants d’asil, consolidant la tendència a l’alça dels darrers anys.

Les dades assenyalen un augment de les peticions de recursos bàsics com higiene i alimentació durant els mesos de confinament, en què s’han repartit prop de 400 àpats diaris a les persones més necessitades des de la seva oficina al carrer Tarragona. Així i tot, durant aquell període es va percebre un descens en les peticions d’allotjament, que ara s’han tornat a equilibrar a nivells anteriors. Marc Serra, regidor de l’Ajuntament de Barcelona, ha reafirmat que, tot i haver tingut dificultats a causa de la crisi sanitària que s’ha viscut, “no han tancat ni un sol dia” i s’hi han servit més de 35.000 menjars.

 

 

El director del Servei d’Immigració i Refugi, Xavier Cubells, ha afirmat que el 41,8% de les persones estrangeres a Barcelona tenen estudis superiors, i que la divisió entre homes i dones és pràcticament del 50%. La mitjana d’edat és de 33,8 anys i la majoria d’ells provenen d’Europa i Amèrica, sent Itàlia, Colòmbia, Veneçuela i Hondures els països amb un major creixement migratori a la capital catalana.

El coordinador provincial de la Creu Roja preveu que les xifres anuals d’atesos pel SAIER segueixin augmentant fins a arribar als 22.000, superant les xifres de l’any passat, gràcies a un nou conveni de col·laboració entre les dues institucions que permetrà ampliar i millorar el servei d’atenció social. És per això que, per tal de garantir millor atenció a les persones usuàries d’aquests serveis, la Generalitat ha anunciat un pla de xoc de més de 500.000 euros per reforçar l’actuació del SAIER, tant en l’àmbit quantitatiu com qualitatiu.

Aquests reforços se sumen a l’increment de places del programa Nausica anunciat fa un mes, que passa de tenir 92 places actives, a 117, per a persones sol·licitants d’asil sense recursos que han quedat excloses del Sistema Nacional d’Acollida i Integració (SNAI) de l’Estat o que no

han pogut assolir un nivell d’autonomia òptim després d’acollir-s’hi.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —