Barris del districte de Sant Martí
Per ACN
Publicat el 10 de juliol 2020

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un programa de regeneració urbana al barri del Besòs i del Maresme, on la majoria dels edificis tenen més de 50 anys. Es tracta d’una àrea de 94 blocs d’habitatges, dels quals un total de 85 són de la dècada dels 50 i dels 60, moment en què es va construir el barri. En total, hi ha 5.188 habitatges entre pisos i cases individuals.

El consistori farà un primer diagnòstic sobre el terreny per veure la situació i la problemàtica que hi ha actualment en els diferents habitatges. Sobretot, es posarà més èmfasi, en una primera fase, en els edificis sospitosos de tenir aluminosi. La inspecció per fer el diagnòstic es farà a partir d’un mostreig que inclourà 1.215 habitatges, el 23 % del total d’immobles que es preveu regenerar. A més a més, el programa de regeneració comptarà amb l’ajuda dels universitaris de la UPC.

L’àmbit de regeneració urbana comprèn el territori delimitat pels carrers Llull, Bernat Metge, Rambla Prim i el límit amb el terme municipal de Sant Adrià del Besòs. És a dir, l’àrea entre el districte 22@, la Gran Via, el Fòrum i el barri de la Mina, amb una població de 24.660 habitants.

Aquesta part de la ciutat ja va experimentar en el passat dues fases de remodelació, la primera als anys 80 i la segona, entre el 1998 i el 2000, ambdues a causa de greus deficiències.

L’Ajuntament preveu fer unes actuacions immediates de reforma també als barris del Besòs i del Maresme. Es tracta d’unes obres a diferents finques i s’obrirà una convocatòria d’ajut a la rehabilitació. Algunes d’aquestes actuacions seran reparacions estructurals que inclouen el reforç i  la reparació de fissures de biguetes, la incorporació d'aïllament a la coberta, la reparació i el repintat de les façanes, l'eliminació del cablejat obsolet o la substitució total dels conductes de fibrociment. Tot plegat, tindrà un cost de 2,1 milions d’euros.

D’altra banda, també es preveuen pròximament inspeccions a dues comunitats que van patir desperfectes arran dels últims temporals.

Roda de premsa de la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, i el regidor de Sant Martí, David Escudé

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —