Barcelona pot anar a la platja, però amb restriccions
Per ACN i Redacció
Publicat el 19 de maig 2020

L'Ajuntament de Barcelona segueix aplicant mesures per flexibilitzar el confinament de la ciutat. Des d'avui totes les platges de la ciutat obren entre les 6 del matí i les 8 del vespre perquè s'hi pugui passejar. Fins ara només estaven obertes per a la pràctica esportiva individual —com córrer o nedar— durant la franja del matí, però ara es permet també el passeig, sempre respectant les franges d'edat per a les sortides. Per contra, el bany recreatiu i les estades a la platja continuaran prohibides.

Així mateix, també continuaran tancades les zones de jocs infantils i les esportives. De 8 del vespre a 11 de la nit, només estarà habilitat l'accés per a la pràctica d'activitats de surf als esportistes professionals i federats, els quals ho seguiran fent al punt habilitat a la platja del Bogatell. A partir de les 11 de la nit, les platges barcelonines romandran tancades sense excepció.

Alguns ciutadans han aprofitat per passejar per la sorra a primera hora del matí Foto: Lorena Sopena

Respectant les franges horàries
Tot i que en el seu conjunt les platges estaran obertes durant 14 hores al dia, Barcelona segueix en una fase 0 distesa. El tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha fet una apel·lació a la responsabilitat perquè la ciutadania compleixi les mesures establertes, amb una hora com a màxim d'activitat i un sol acompanyant per nen.

Batlle ha indicat que es podrà fer un ús recreatiu de les platges mentre es mantinguin les distàncies de seguretat. Així doncs, la franja de 6 a 10 h serà per fer esport o caminar; de 10 a 12 h i de 19 a 20 h podran passejar les persones grans i vulnerables; de 12 a 19 h ho faran els nens acompanyats d'un adult; i de 20 a 23 h es reservarà per a esportistes federats. No es pot anar a la platja en vehicle privat, només a peu o en bicicleta. Els espigons seguiran tancats per passejar o per pescar. També s'obren els parcs a partir de dimecres.

D'aquesta manera, tot i que els esportistes sí que poden desplaçar-se per tota la ciutat i acudir a la platja a fer esport, només podran acostar-s'hi a passejar aquells veïns a qui el litoral els quedi dins de la ràtio d'un quilòmetre establert per a les sortides.

Ni Banyar-se ni prendre el sol
El bany recreatiu continua prohibit i el servei de socorrisme i salvament encara no estarà actiu. En aquest sentit, el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Eloi Badia, remarcava aquest passat dissabte que el pla de desescalada del govern espanyol situa la temporada de bany a la fase 3.

Les estades a la sorra o prendre el sol no estan permeses, malgrat algunes persones s'hi han assegut Foto: Lorena Sopena

Badia explicava que, tot i que estan treballant diferents models sobre quin tipus de mesures s'adoptaran llavors, estan esperant a tenir més detalls de com s'aplicarà aquesta fase 3 a Barcelona. "Per sort encara tenim temps per treballar, evidentment, també amb els socorristes i amb els protocols sanitaris i de seguretat”, apuntava.

No obstant això, des dels col·lectius de socorristes i Salvament Marítim expressen la seva preocupació davant la possibilitat que se'ls interpreti com a "agents cívics" i això repercuteixi en la seva efectivitat evitant, detectant i actuant en els ofegaments.

Estirar-se a prendre el sol tampoc no estarà permès a les platges de Barcelona a partir d'aquest dimecres i fins que no hi hagi un canvi de fase de desescalada. Fonts de l'Ajuntament havien informat aquest dimarts que es podria prendre el sol si no hi havia un incompliment flagrant de les mesures sanitàries, com les distàncies de seguretat però posteriorment han aclarit que no estarà permès.

Obertura de parcs
Avui també obren al públic tots els parcs de la ciutat. A més a més, per facilitar la pràctica esportiva, 22 d'aquests parcs avancen l'hora d'obertura a les 8 del matí, en comptes de fer-ho a l'hora habitual, que era a les 10 h. 

Els tres parcs de la ciutat que compten amb un centre educatiu ja van obrir ahir per facilitar l'entrada a les famílies que volguessin fer la preinscripció escolar de manera presencial. Pel que fa al Park Güell, avui obre les portes al veïnat, però només per facilitar el passeig i la pràctica esportiva.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —