Un moment del rodatge 'Historias para no contar', dirigit per Cesc Gay
Per ACN
Publicat el 03 d’octubre 2021

Un total de 1.610 produccions audiovisuals van escollir Barcelona com a escenari de rodatge durant el primer semestre del 2021, xifra que suposa el 59% del conjunt de filmacions registrades durant tot el 2019. Són dades publicades aquest dissabte per la Barcelona Film Commission (BFC), de l'Ajuntament de la capital catalana, que estima que a finals d'any s'hauran rodat a la ciutat 20 produccions que superaran els 45 milions d'euros i que hauran generat prop de 17.000 contractacions. Segons la BFC, l'activitat audiovisual va en augment, després del sotrac de la crisi del coronavirus, i se situa ja en nivells previs a la pandèmia.

Fins al 30 de juny, la Barcelona Film Commission, l'oficina de coordinació i gestió de rodatges de la ciutat, va col·laborar en 439 produccions, en comparació amb les 509 registrades tot el 2019, o les 490 del 2020. Segons el tinent d’alcaldia de Cultura de Barcelona, Jordi Martí, aquestes dades indiquen que l'activitat audiovisual a Barcelona "no només s'està activant" després de l'aturada per la covid-19, sinó que s'estan recuperant produccions que havien quedat "estancades".

Per aquest motiu, Martí preveu que l'any 2021 serà "excepcionalment positiu" per als rodatges a la ciutat, ja que "a banda de les produccions pròpies que s'haguessin fet aquest any, segurament se n'estan fent moltes altres que van haver de quedar al calaix". Davant d'aquests pronòstics favorables per al sector audiovisual, el tinent d'alcaldia remarca l'aposta de l'Ajuntament de facilitar que Barcelona pugui continuar sent "un gran plató per a tota mena de produccions".

L'any 2020, marcat per les restriccions de la pandèmia, la capital catalana va acollir 765 rodatges menys que l'any anterior, un descens de prop del 28%. Per activitat, les filmacions publicitàries van baixar un 41,8% respecte del 2019, mentre les filmacions culturals van disminuir un 3,3%. La participació de la BFC sobre el conjunt de rodatges a la ciutat va ser del 18,7% el 2019, lleugerament inferior a la registrada l'any següent, del 25,1%, malgrat la suspensió de produccions per la pandèmia.

Per tipus de projectes culturals rodats a Barcelona durant el primer semestre del 2021, un total de 1.167, van predominar els llargmetratges i les sèries de ficció, seguides pels audiovisuals amb finalitat artística, com els videoclips. Pel que fa a la procedència de les produccions amb intervenció de la BFC, 435 eren d'Europa, tres d'Amèrica i una d'Àfrica.

En el marc dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides, l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), a través de la BFC, ha presentat una guia de bones pràctiques mediambientals i socials per considerar durant els rodatges, amb èmfasi en aspectes com la mobilitat, les emissions de residus, el soroll o la relació amb la comunitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —