Projecte Sant Antoni
Per ACN
Publicat el 31 de maig 2021

L'Ajuntament de Barcelona millorarà la ronda de Sant Antoni per consolidar-la com a un espai pacificat. L'objectiu és millorar l'accessibilitat a la llosa, introduir-hi verd i mobiliari urbà i guanyar un espai d'entrada, amb noves zones de joc i per acollir activitats. El consistori ha presentat una primera proposta a veïnat i comerciants.

La ronda es va recuperar per a ús veïnal el 2018, després de nou anys acollint les carpes provisionals del Mercat de Sant Antoni. Ara el que es vol fer és una intervenció tàctica en el tram entre els carrers Comte d'Urgell i Casanova, que engloba uns 4.500 metres quadrats. La previsió és començar les obres al febrer i que durin tres mesos, amb un pressupost de 750.000 euros.

La proposta, que es vol consensuar amb veïns i comerciants, inclou la col·locació d'elements de fusta que envoltin tota la llosa i serveixin de graó, banc o grada. Les voreres es mantindran com a espai natural de passeig. A la llosa s'habilitarà més verd i nou mobiliari urbà per acollir activitats i usos diversos. En concret, hi haurà una zona d'esport i joc comunitari, espais d'estada com taules i bancs i espais d'activitats per a allò que puguin organitzar els veïns o els districtes.

L'Ajuntament de Barcelona ha explicat que la urbanització definitiva de la ronda de Sant Antoni s'emmarca en el debat que cal fer de manera consensuada amb la ciutadania sobre el conjunt de totes les rondes que envolten Ciutat Vella. El consistori ho vol fer amb una visió integral que tingui com a premisses millorar l'espai públic, promoure la bicicleta i ser més verd, així com posar els vianants i la mobilitat sostenible al centre de les prioritats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —