Barcelona tancarà les platges la nit de Sant Joan
Per ACN
Publicat el 12 de juny 2020
Temps de lectura 2 minuts

Enguany, la revetlla de Sant Joan també haurà de ser diferent: Barcelona tancarà les platges, un dels punts de la ciutat en el que més gent es reunia per celebrar la nit més curta de l'any, per evitar-hi aglomeracions i recomana una revetlla "en petit format".

Tampoc no s'autoritzaran fogueres i només es podran fer foguerons petits amb aforament reduït i controlat. El que sí que es permeten són les casetes de petards, sempre que compleixin les condicions de seguretat habituals i els requisits sanitaris per la Covid-19. "Si volem un Sant Joan segur ha de ser diferent", ha dit la tinenta d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, que ha remarcat que es volen evitar "rebrots". Així, Barcelona no impulsarà cap activitat festiva per aquesta data i recomana la celebració "de petit format" amb un entorn de família o amics i pròxim a casa o al mateix barri.

Una festa a prop de casa 

Al seu torn, el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha insistit en aquest aspecte i ha demanat a la ciutadania que eviti els desplaçaments i prioritzi la festa "al peu de carrer, balcó o terrassa dels domicilis". A més, ha advertit que hi haurà un "important desplegament" de controls a la ciutat vinculats a la mobilitat i el consum d'alcohol.

També ha remarcat que el tancament de les platges era una qüestió de "prudència mínima" ja que són un espai "llaminer" i "tradicional" per Sant Joan. "Aquest any no tocava", ha conclòs.

Operaris de neteja l'endemà de la revetlla a la platja de la Barceloneta Foto: ACN

Concretament, les platges, i les guinguetes, tancaran des de les 20h del dia 23 de juny fins a les 10h del dia 24. Segons ha detallat Batlle, a partir de mitja tarda del dia 23 es farà un "buidatge" de gent a la platja i després es controlarà que no s'hi accedeixi amb un sistema de "tanques i encintats" i presència de la Guàrdia Urbana.  

A partir de les 10 h del dia de Sant Joan, els banyistes podran accedir a les platges respectant la distància socials i els accessos habilitats. 

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —