Barcelona Global planteja un peatge urbà d'accés a la ciutat
Per ACN
Publicat el 01 d’octubre 2020

L'associació privada i sense ànim de lucre Barcelona Global ha plantejat la implantació a llarg termini d'un peatge urbà d'accés a Barcelona per als vehicles, en la línia d'altres capitals com Copenhaguen, Oslo i Londres, davant la finalització al llarg dels propers mesos de les concessions de les autopistes. Segons ha apuntat el conseller delegat de Barcelona Global, Mateu Hernández, aquesta circumstància pot tenir efecte en les entrades i sortides a Barcelona, on habitualment hi ha mig milió de desplaçaments diaris. Per això, ha proposat posar aquesta mesura sobre la taula, que també podria tenir efecte sobre l'aparcament i complementar la Zona de Baixes Emissions, més enfocada a la regulació de la contaminació.

Segons han explicat la presidenta de l'associació, Aurora Catà; el conseller delegat, Mateu Hernández, i el president del RACC, la proposta parteix d'un document elaborat aquest estiu per una seixantena de membres de Barcelona Global i en què subratlla el consens en regular les entrades i sortides a la ciutat.

Hernández ha insistit que es tracta d'una qüestió que "cal abordar" i no ha volgut entrar en detall sobre quina quantitat caldria pagar per entrar a Barcelona, sinó, de moment, fixar-se amb experiències similars en altres ciutats del món. Així mateix, ha apuntat els pàrquings al centre i les zones blaves i verdes com un dels altres àmbits on actuar per regular l'accés a la capital catalana.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —