La Barceloneta viu una nova nit de macrobotellot amb menys afluència i sense incidents
Per ACN
Publicat el 02 d’octubre 2021

Durant el cap de setmana de les Festes de la Mercè (24, 25 i 26 de setembre), milers de joves es van concentrar en macrobotellots als carrers de diversos punts de Barcelona. El dispositiu policial d’aquelles nits va tancar-se amb al voltant de 70 detinguts i greus incidents, entre ells, aldarulls, actes violents i robatoris.

Amb l’arribada de les festes majors de la Barceloneta, el barri ha viscut aquest divendres una nova nit de macrobotellots amb menys afluència i sense incidents. Tot i això, alguns dels assistents reconeixien que se sentien “insegurs” arran dels aldarulls de la setmana passada.

A partir de la mitjanit la zona de les platges de Barcelona s'ha anat omplint progressivament, tot i que no ha arribat a acollir la gran quantitat de persones que s'hi van agrupar fa una setmana, quan la nit va acabar amb episodis de pillatge i vandalisme. De fet, a la platja del Bogatell – on van tenir lloc els aldarulls – aquesta nit presentava una imatge ben diferent, amb poc ambient i sense presència policial.

Les patrulles dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana s'han pogut veure sobretot al voltant de la platja de la Barceloneta, on hi havia el principal gruix de persones, consumint alcohol en un botellot a la sorra i al passeig marítim. "Hem començat al Born i estaven els bars molt buits, aquí ho hem vist més ple, però també amb poca gent, menys de l'esperada", han explicat la Carmen i l'Adrián. En aquest sentit, els dos han afirmat que han acabat anant a la Barceloneta "per l'ambient", però que al no veure'n gaire, "s'han sorprès".

Pel que fa a la Inés i la Marta, dues estudiants d'Erasmus procedents de Portugal, han subratllat que l'ambient que s'han trobat els "ha agradat molt", tot i que primer han anat a les discoteques de la zona. "La setmana passada vam anar a plaça Espanya però no ens va agradar massa, no vam entendre el concepte de la festa, hi havia moltes persones, però no hi havia música", han relatat. També han afegit que hi van percebre "molta confusió".

D'altra banda, les joves han defensat la necessitat d'oci després de "dos anys tancats". "Al nostre país la gent també es reuneix als carrers i fan botellot", han insistit, "sabem que és il·legal, però aquests anys han estat difícils".

L’equip coordinat entre Mossos i Guàrdia Urbana ja tenia una previsió de les festes i s’ha presenciat per diversos punts de la ciutat durant tota la nit amb l’objectiu de “vetllar per la seguretat, pel civisme i per prevenir conductes que alterin la convivència”.

Una percepció ben diferent de la que han tingut l'Ainhoa i l'Aitana, dues noies del País Basc, que han assegurat que s'han quedat "sorpreses" i "una mica espantades". "No ens sentim molt segures, hem quedat amb uns amics i ja volem marxar", han assegurat.

Entre els motius que han apuntat "la por" a patir un robatori, així com "la poca confiança" que els han transmès la gent que estava concentrada al botellot. "El conductor de l'autobús ens ha dit que tinguéssim cura i ens ha avisat que aquí robaven", han afegit, "sí que potser són botellots més tranquils que a plaça Espanya, però aquí hi ha més moviment i mal rotllo".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —