Barcelona
Per ACN
Publicat el 06 de desembre 2020

Els habitants de Barcelona han aprofitat aquest pont de la Puríssima per visitar la ciutat i començar a fer les primeres compres pels dies de Nadal. En unes festes marcades per la pandèmia i en confinament perimetral, molts han optat per ofertes culturals i fer activitats que comporten sortir de casa.

"Aquests dies he anat el museu Picasso, que mai havia visitat; he aprofitat per descobrir altres llocs que no coneixia", comenta Valerio di Giulio, un italià que ja fa dos anys que viu a Barcelona. Com ell, la majoria dels barcelonins entrevistats per l'ACN reconeixen que, en circumstàncies normals, haurien aprofitat el pont per fer una escapada a la muntanya o bé anar de viatge. "Al final és una mica molest, però ho anem aguantant", diuen. 

Aquest dissabte, part dels residents de la capital catalana han decidit passejar pel Passeig Marítim, una de les zones més transitades durant aquests últims dies. Tot i que el volum de gent era inferior respecte a altres caps de setmana, caminar pel Port Olímpic sempre es presenta com una de les alternatives per fer alguna activitat a l'aire lliure. Allà, dues veïnes de Barcelona, la Isidora Landa i la Beatriu Daura, aprofiten per fer esport i xerrar.

"Aquests dies només tenim planificat quedar amb els amics a l'aire lliure", explica Daura, qui abans de la pandèmia acostumava a visitar la seva família a les Terres de l'Ebre. "Almenys volem que ens toqui l'aire", afegeix Landa, acostumada a fer teletreball pràcticament durant tota la seva jornada laboral.

Per aquestes dues veïnes, el confinament perimetral "es va aguantant com es pot", tot i que consideren que no és la mesura més adequada per tot el territori. "S'entén que no puguis fer plants amb gent de fora la ciutat, però no és el mateix Barcelona que la resta de pobles petits; que la gent no pugui sortir de nuclis amb poca densitat no té massa sentit", defensa Daura. Per altra banda, Landa dubta que les mesures aplicades siguin del tot beneficioses. "Al final tot té a veure amb la responsabilitat de cadascú", defensa.

Les primeres esquiades de l'any, aturades

Bona part dels barcelonins entrevistats han explicat que, en circumstàncies normals, haurien aprofitat aquests dies de festa per anar a esquiar o fer una escapada a la muntanya. És el cas de Cèlia González i Laura Alcalà, dues veïnes del barri del Poblenou que també han optat per anar a fer un vol pel Passeig Marítim. "Enguany no teníem res planejat, perquè sabíem que no podríem sortir de la ciutat, però ens hauria agradat anar a esquiar", explica González.

L'alternativa d'aquests dies ha passat per visitar un museu, una opció que també escollit el Robert Olearte, veí del barri de Sarrià. "Hem aprofitat per veure una exposició itinerant, hem fet més excursions per Collserola i hem estat amb la família; poca cosa més", diu. "Ja ens agradaria sortir cap a altres llocs, però el més sensat és no fer-ho, no hi ha més", afegeix.

Moviment a la platja en ple desembre

Les platges de Barcelona també s'han omplert de jugadors de vòlei, que han aprofitat el bon temps per seguir fent esport a l'aire lliure. Una de les que s'ha acostat aquest dissabte a la platja de la Nova Icària, Laura Merkel, explica que aquest no hauria estat el seu pla original.

"Durant el pont hauria anat de viatge a algun lloc com les Canàries o Madeira, però ha tocat quedar-nos", comenta. Els pròxims dies els passarà a la platja, jugant a vòlei i dinant amb els amics. "A mi si em deixen fer esport i veure alguns amics ja en tinc prou, així que no ho porto tan malament", assegura

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —