Bárcenas
Per ACN
Publicat el 08 de març 2021

L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, ha assegurat que l'advocat del PP, Javier Iglesias, li va demanar que falsifiqués els papers de la caixa B després que els publiqués El País.

En una trobada al despatx del també extresorer del partit, Álvaro Lapuerta, i la dona de Javier Merino, exdiputat del PP condemnat pel cas Gürtel, se li trasllada la "preocupació que hi havia al partit amb aquests documents" i se li planteja "que tornés a repetir els documents variant conceptes i quantitats de cara a fer-los públics, per així crear el dubte en l'opinió pública de quins eren els bons o els dolents". L'objectiu era que semblés que hi havia "una manipulació per part d'algú per perjudicar el PP".

En la mateixa trobada, li ofereixen mig milió d'euros per posar fi al litigi laboral amb el partit. Bárcenas ha dit que va rebutjar els 500.000 euros en efectiu provinents de donacions d'empresaris perquè exigia 975.000 euros d'indemnització, que volia cobrar oficialment.

En la declaració d'aquest dilluns en la vista oral per la caixa B del PP a l'Audiència Nacional, Bárcenas ha reiterat que alts càrrecs del partit, entre els quals Mariano Rajoy o Maria Dolores de Cospedal, van cobrar sobresous de forma irregular.

Sous elevats, "perjudicials" per a l'opinió pública

Bárcenas ha explicat que amb l'arribada del PP a l'executiu espanyol l'any 1996, les retribucions que cobraven diputats com a despeses de representació del partit no es podien fer legalment per la llei d'incompatibilitats com a membres de l'executiu. Per això, se'ls pagava a través de la caixa B.

A més, Bárcenas ha afirmat que fer públic el cobrament d'un sou elevat per part d'un polític podia ser "perjudicial" de cara a l'opinió pública i, per això, "preferien cobrar-los d'aquesta manera".

Bárcenas ha reconegut que tant ell com Lapuerta eren conscients que pagar sobresous en B era "incorrecte" i "il·lícit". Sobre les donacions d'empresaris que finançaven la comptabilitat irregular, l'extresorer ha dit que pretenien "adobar el terreny" perquè quan demanessin alguna cosa rebessin una actitud "receptiva".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —