Bars i terrasses
Per ACN
Publicat el 24 de novembre 2020
Temps de lectura 4 minuts

El subdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha afirmat que hi ha un "compliment generalitzat" de les mesures, però ha constatat que ja s'han vist incompliments a les terrasses dels bars. "Ja hem vist grups de sis, si-us-plau no ho deixem només en mas de policies, ajuntaments o el propi restaurador, fem el possible per complir i no fer un pas enrere", ha afirmat a RAC1.

Delgado ha insistit també que aquest Nadal no pot ser normal i ha alertat que si es mantenen les habituals trobades de familiars que no es veuen des de fa temps i sense mesures de seguretat "15 dies després hi haurà un repunt de casos". En aquest sentit, ha afirmat que tampoc són recomanables els retrobaments amb persones que viuen fora de Catalunya.

Delgado ha recordat que a les terrasses dels bars i restaurants hi han d'haver un màxim de quatre comensals per taula i que s'han de mantenir tant la distància entre ells com amb la resta de taules. "Fem-ho perquè ens interessa a tots no fer un pas enrere", ha insistit.

El subdirector ha reconegut que "hi ha incompliments" i ha apel·lat la col·laboració d'aquells que no respecten les mesures i normes establertes. Ha afegit que les trobades en espais tancats, amb gent fora de la bombolla de convivència i sense respectar les mesures són els contextos de més risc.

"No" als retrobaments al Nadal

En aquest sentit, ha alertat sobre els retrobaments al Nadal i ha dit que "precisament el que no s'ha de fer" són aquests retrobaments fora de les bombolles habituals. "Si planifiquem els retrobaments habituals, 15 dies després tindrem un repunt dels casos i veurem fins a on arriba. Això ho podem donar per fet perquè ens trobem amb persones amb les que no ens trobem habitualment", ha manifestat.

Delgado ha fet una crida "a ser molt selectius" en les trobades amb persones que no siguin del grup de convivència i ha demanat "no relaxar-se" els propers dies.

Al seu torn, ha apuntat que el fet de no permetre que l'assistència a actes culturals sigui un motiu d'excepció del confinament municipal dels caps de setmana respon a criteris de coherència. "Hem de conjugar molt bé la reobertura d'activitat amb les limitacions de la mobilitat", ha dit. Ha confiat que si la cosa millora es pugui continuar la represa en el següent tram, als 14 dies.

També ha apuntat que el pla està treballat i que a nivell tècnic el pas de tram està marcat cada 14 dies perquè s'ha de fer una gestió de la pandèmia "amb llarg recorregut" i amb decisions fermes que es mantinguin.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —