Els bars obren al barri de Poblenou a Barcelona
Per Redacció
Publicat el 23 de novembre 2020
Temps de lectura 3 minuts

Era la imatge més esperada i desitjada per a molts: bars i restaurants tornen a obrir a l'interior al 30% i podran desplegar terrasses al màxim d'aforament. El sector de la restauració és un dels que més ha patit les conseqüències de les restriccions i la seva obertura suposa una alenada d'aire fresc per a tots ells. 

Els establiments començaran així la primera fase de desescalada marcada pel Govern, que permetrà la reobertura del sector entre les 6h i les 21:30h. Tot i això, sempre ho faran en taules de grups de 4 persones situades a dos metres de distància entre grups diferents, tot i què podran ser més si formen part de la mateixa bombolla. 

Caldrà esperar fins el segon tram de la desescalada per poder veure una obertura del 50% a l'interior de bars i restaurants. 

Entre el 20% i el 30% dels locals en risc 

No obstant això, els restauradors estimen que entre el 20% i el 30% de locals no podran aixecar la persiana amb la represa de l'activitat en la segona onada de la pandèmia. D'aquesta manera, adverteixen que les restriccions d'aforament faran que molts dels establiments no siguin rendibles encara que s'hagi de mantenir part del personal en expedients de regulació temporal.

Per poder sobreviure, es fa una crida a la clientela perquè avanci les hores dels sopars, ja que s'ha fixat una hora topall per servir a taula, al marge de les comandes que es puguin seguir fent a domicili i que els ha servit per subsistir aquestes darreres setmanes.

Segons càlcus de Fercsam, només el 40% dels locals de restauració tornaran a l'activitat els pròxims dies, ja que les limitacions horàries i el tancament perimetral municipal dels caps de setmana no compensaran les despeses que comporta aixecar la persiana. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —