Intervenció telemàica de l'escriptor Eduardo Mendoza en el marc del BCNegra
Per ACN
Publicat el 14 de febrer 2022

El festival BCNegra va tancar aquest diumenge les seves portes després de 13 dies. Aquesta 17a edició ha estat marcada pel retorn a la presencialitat i ha convocat 167 participants, entre autors i moderadors, que han seguit unes 6.500 persones de manera física i al voltant de 2.000 de forma telemàtica.

Tot i el retorn relatiu a la normalitat, la pandèmia ha condicionat el BCNegra. Els escriptors Hakan Nesser i Dominique Manotti van cancel·lar la seva participació per prevenció i Eduardo Mendoza i el guanyador del premi Pepe Carvalho, Don Winslow, van fer les seves intervencions de manera telemàtica per "baixa mèdica". El barri del Poblenou ha estat el centre neuràlgic de la programació, que ha incorporat nous escenaris com El Molino.

La 17a edició de BCNegra, ha estat present en diferents indrets de la ciutat. L'epicentre de la programació ha estat el Poblenou. La recent adquisició de l'emblemàtic teatre d'El Molino per part de l'Ajuntament de Barcelona ha permès obrir-ne les portes a la ciutadania. Durant tres dies, la sala va ser escenari de les activitats del festival, amb entrades exhaurides a la majoria de les sessions.

A l'edició 2021, BCNegra reivindicava el fet cultural com a element essencial per a la societat, enguany, amb el lema Aquí, demà, el festival ha fet un clam per deixar de banda la immediatesa, les presses i la dependència a les màquines i les xarxes, i parar unes hores per escoltar els veritables protagonistes i cronistes de la societat, els escriptors de gènere negre i policíac, i deixar pas a la reflexió.

Nous canals de difusió

La passada edició del festival va servir per aprendre que existia una nova manera d'arribar al gran públic enmig d'una pandèmia, on el contacte directe no era possible. Enguany, la millora de la situació ha permès conjugar els dos formats. S'han emès vuit taules rodones en directe, a través de streaming al web de BCNegra i a Barcelona Cultura.

Gràcies a la col·laboració de Betevé es va poder seguir la cerimònia d'entrega del Premi Pepe Carvalho i la setmana que ve la televisió pública de Barcelona emetrà cinc xerrades que es van poder veure al Casino l'Aliança de Poblenou: Liliput, Jonathan Swift, dilluns; Planeta Gurb, Eduardo Mendoza, dimarts; Wonderland, Lewis Carroll, dimecres; Santa Teresa, Roberto Bolaño, dijous; i El regned'Hades, divendres.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —