- entrevistes -
Entrevista a Bea Pelea
Publicat el 26 de setembre 2021

Ritmes calents, ungles llargues, cabells fins al cul, vestuari brilli-brilli, artistes convidats i molt, molt de ballar reggaeton és el que podem esperar del concert de la Bea Pelea aquest dissabte a les 20:00 dins del BAM (Barcelona Acció Musical) per la Mercè 2021. Com a seguiment del seu disc Reggaetón Romántico Vol.1, Bea Pelea portarà a l'escenari el seu segon àlbum Reggaetón Romántico Vol.2. Un àlbum de 13 cançons on parla de l'amor, de la infidelitat, de confrontaments, del desamor i del sexe. 

L'artista malaguenya és un dels màxims exponents de reggaeton i de música urbana del panorama espanyol. La seva producció musical va iniciar-se el 2016 i des de llavors ha compaginat la seva carrera musical amb altres feines: "He tingut molts treballs: de cangur, relacions públiques, cambrera, netejadora, dependenta...". A més, Bea Pelea ha creat també la seva festa de reggaeton, La Cangri, que va iniciar-se amb l'objectiu de dedicar una nit a artistes nacionals i internacionals d'aquest gènere musical a les discoteques emblemàtiques de Barcelona. La Cangri va debutar a Apolo, però les darreres sessions van ser a la Sala Razzmatazz. 

12 preguntes ràpides amb Bea Pelea abans de la Mercè

​​Què has trobat a faltar en aquests mesos de pandèmia?
Viatjar, les Cangris, els concerts, el contacte proper amb la gent... tot. 

Tornarem a "perrejar" a la Cangri?
Siii, això espero. Estem intentant quadrar-ho ara que torna l'oci nocturn de veritat, resem. Potser canvia una mica el format, estem meditant, hi ha moltes ganes la veritat.

El teu últim àlbum es titula Reggaetón Romántico Vol.2... Què és per a tu el romàntic l'any 2021?
Si la gent segueixi sent conscient de la importància d'abraçar-se i tocar-se em dono per satisfeta.

En aquest moment de la teva vida, amb quina cançó del teu nou àlbum et sents més identificada?
Amb Te Sigo Esperando. Et segueixo esperant estabilitat, et segueixo esperant... hahaha.

 

Has dit en alguna entrevista que esperes no tornar a treballar de cambrera. Has tingut altres feines? Quina relació has tingut amb elles i els caps?
Ah, sí? No ho recordo. Tampoc ho descarto eh, a mi no em cauen els anells. He tingut moltes feines: de cangur, relacions públiques, cambrera, netejadora, dependenta... En producció també. La relació bona, intentant fer-ho el millor possible, no he tingut grans enfrontaments amb caps, encara que sí que és una mica dur de vegades. 

El teu àlbum es titula Reggaetón Romántico Vol.2, però en ell hi ha temes com Infieles: consideres que s'ha normalitzat la infidelitat en les relacions d'aquesta generació? Per què?
Que va, s'ha transformat en tot cas. Infidelitat ja sona antic en veritat. Ara estan en auge les relacions obertes, el poliamor i això. Sí que és veritat que hi ha una manera diferent de relacionar-se, uns codis diferents. Aquesta generació té més llibertat sexual i sentimental, almenys de portes enfora. És un tema complex. Crec que ens tenen tan petat el cervell per tot arreu que ja és un desfasament. No existeix la llibertat encara que te'n vagis al camp a plantar tomàquets i pebrots.

A manera de prèvia a La Mercè, què ens explicaries del concert que tens preparat per a la Mercè?
Una mica el de sempre, jo allà donant-ho tot per a qui ho vulgui. Sí que és veritat que he estat assajant, cosa que mai havia fet abans, una mica per falta de temps i una mica perquè m'agrada molt l'espontaneïtat de la improvisació i també per aquesta objecció a agafar-me determinades coses seriosament per si m'afectessin més del que estic disposada a assumir. I res, contenta per això i nerviosa també, ho passarem bé.

Com compons les cançons?
Doncs normalment escric sense música, i després la fico en una instrumental que m'agradi. Ara estic provant altres maneres més interessants partint de melodies prèvies i tal, però normalment ho faig així.

Has viscut a un munt de llocs. Et veus a Barcelona molt més temps? Quina és la teva expressió sexy en català / per follar que potser podria aparèixer en alguna cançó de Bea Pelea?
La veritat que pensava marxar aquest any. Però encara ho estic pensant, Barcelona m'ha donat moltes coses i la sento casa meva, i el clima em sembla perfecte. Oh, m'agrada molt aquesta pregunta, mai m'ho havia plantejat, crec que "et menjo? Enteru?". 

Has fet col·laboracions amb Kaydy Cain, la Goony Chonga, Kenya Racaile, Jedet, entre d'altres. Hi ha alguna col·laboració que destacaries? Tant per la cançó o per alguna anècdota en la gravació o producció del tema.
La de "Control" amb La Goony Chonga ens la va gravar Marvin Cruz a casa meva en pla gitano, va ser divertit. La veritat és que les altres col·laboracions han estat a distància.

 

Tres accessoris o peces que no poden faltar en un outfit de Bea Pelea? I tres persones a qui t'inspires per la teva estètica?
Si compta com a accessori; les ungles, els cabells (extensió), i les ulleres em molen bastant encara que no sempre porto. Les tres persones són Kali Uchis, JLo i Beyoncé. 

Si xafardegéssim en el teu mòbil: què hi podríem trobar? 
Ui, tinc una d'esborranys a Twitter interessants, per exemple. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —