Benvinguts al 27 d'agost
Publicat el 26 d’agost 2020

TikTok ens ha agafat a tots per sorpresa. Estic convençuda que la gran majoria de persones de més de 20 anys amb un compte de TikTok se'l van descarregar pensant "què faig jo en una aplicació per veure vídeos de gent ballant?". Com a mínim, això és el que em va passar a mi: vaig començar veient vídeos de balls, bromes, o challenges. Em vaig quedar entusiasmada amb la vitalitat i sincronització d'alguna gent. Es mouen molt i són ràpids i tothom sembla graciós i més o menys carismàtic. Quan vaig assumir això, em vaig anar endinsant en els diferents móns de TikTok (sí, absurdament, hi segueixo invertint hores, de moment només en qualitat d'espectadora). Ja puc dir que he estat a gay TikTok, cottagecore TikTok, "frog" TikTok, "scary" TikTok, i molts altres, fins que he arribat "august 27" TikTok. 

@themindtruth

##august27 ##august27th ##beaware

♬ original sound - notjadenaraiza

Des de fa un parell de mesos, el meu "per a tu" (FYP), s'ha omplert de vídeos advertint de la importància del dia 27 d'agost del 2020. Què ha de passar? Hauria d'estar preocupada? M'ho pregunto cada dia des de fa setmanes, de veritat. Aquesta tendència misteriosa recull més de 100 milions de visualitzacions a la plataforma i un munt de publicacions de tiktokers convençuts que ens espera alguna cosa a aquesta data assenyalada. Però com va començar i què és exactament això d' "august 27", més enllà d'un dia de finals d'estiu que no volem que arribi per motius obvis.

El primer vídeo

Sembla que tot va començar el dia 6 de juliol, quan la usuària de TikTok @stfusamantha va publicar un vídeo on la podíem veure a ella amb un filtre blau i els ulls grocs. Samantha mira a càmera amb la mirada perduda mentre a la pantalla podem llegir el següent:

"Si això està al teu "Per a tu" (FYP)... felicitats. Has estat escollit. Recorda la data del 27 d'agost. És important".

@stfusamantha

 

♬ Such a wh0re slowed - billie.is.my_wife

Què passarà? Doncs res, absolutament res. La usuària que va crear el vídeo va explicar que només volia fer un TikTok divertit -un altre- i que va escollir aquesta data de forma totalment arbitrària. Vaja, sento si os he decebut.

Però llavors? Perquè continuo veient vídeos sobre el tema a la meva FYP cada dia?

Benvinguts a “Manifesting TikTok”

Alguns dels usuaris de l'aplicació han donat pas a la creació d'un nou gènere de vídeos. Ara la gent considera que el dia 27 d'agost ha de passar alguna cosa sí o sí, diuen que és alguna cosa que no podem controlar, però que serà beneficiós per a tots nosaltres. Per tal que això es faci realitat fan ús del concepte "manifesting".

 

@tittertots_

##xyzbca ##fyp ##foryou ##manifest ##baddie ##august27

♬ Tap In - Saweetie

Què vol dir "manifestar"? Sembla que és una manera d'aconseguir els teus objectius. Per exemple: en comptes de desitjar que t'agafin a una feina somiada, has de pensar "m'han agafat i ho estic petant". Una mica de coaching que et podria fer la teva mare per animar-te en un dia gris. Els usuaris i usuàries de la xarxa social segueixen afirmant que aquesta data és perfecte per manifestar els teus objectius, i ho estan fent.

@tittertots_

##xyzbca ##fyp ##foryou ##manifest ##baddie ##august27

♬ Tap In - Saweetie
  

I Donald Trump que té a veure?

Passem a la part interessant, alguns usuaris de TikTok van relacionar el dia 27 d'agost amb la mort de Donald Trump. Segons expliquen, a un capítol dels Simpsons, Trump es suïcidava després de perdre les eleccions, i com tots sabem, tot el que passa als Simpsons s'acaba fent realitat sempre. Molts usuaris es troben expectants amb aquesta teoria.

@_merto

##Trump ##august27 ##simosons ##simpsonspredictions ##trump2020 ##fyp ##fy ##fup ##viral

♬ original sound - mosesw1837

 Tot i que s'ha demostrat que tot això és fake i que la imatge de Trump a un taüt no es va emetre mai, són moltes les persones que no perden les esperances.

 

@elliehoffman9

that said mike pence is a nightmare ##aug27 ##trump ##theory ##covid ##fyp ##greenscreen

♬ original sound - elliehoffman9

Has estat escollit

Des que Samantha va publicar el seu vídeo, són molts els comptes que han fet servir aquesta moda per guanyar visualitzacions. Ho fan de manera que sembla que has estat escollit per veure el vídeo (suposo que ja us podeu imaginar qui ha estat escollida: jo). Et diuen que ets especial i que alguna cosa et passarà a tu i només a tu.

@imagimandi

?The universe has spoken ! ? ##august27 ##fyp ##witchtok

♬ original sound - imagimandi

Molts usuaris s'han adonat d'això i ho han fet saber a altres xarxes socials com Twitter.

Cal dir que són moltes les persones que consideren que això és una ximpleria i que, evidentment, no passarà res el dia 27. Penseu que és estiu i s'apropa la tardor i a les televisions ja parlen de rebrots i un segon confinament: tothom vol tenir pensaments màgics amb què divertir-se. Suposo que es podria dir que jo mateixa estic en aquest sac.

@lettucelover

##august27

♬ original sound - heart_attack_man

Sigui com sigui, haurem d'esperar a demà per comprovar-ho tot. Què més podria passar l'any 2020?, em pregunto. S'ha de dir que si els Simpson tenen raó un cop més a la vida, potser no haurem de cancel·lar del tot aquest any fatídic. Potser que salvem alguna cosa. Potser que, fins i tot, el pitjor any de la història tingui algun sentit.
 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —