Biden defensa la retirada de tropes d'Afganistan i culpa els líders afganesos per haver "fugit" del país
Per ACN
Publicat el 18 d’agost 2021

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha defensat vehement la decisió de retirar les tropes americanes de l'Afganistan i ha esgrimit que l'objectiu quan van arribar al país fa dues dècades mai va ser la "construcció nacional", sinó la protecció dels EUA d'atacs terroristes. En una compareixença sense preguntes després d'arribar de Camp David, on estava de vacances, Biden ha responsabilitzat de la situació al país asiàtic els líders afganesos, que "han fugit".

"Les tropes americanes no lluitarem i morirem en una guerra que les forces afganes no estan disposades a lluitar", ha reblat. En aquest sentit, ha afirmat que és la "decisió adequada per als Estats Units" i creu que els esdeveniments han provat que cap desplegament permetrà un Afganistan "estable".

En la primera aparició pública des de la crisi al país asiàtic, Biden ha afirmat que no repetirà els "errors del passat" i defensa que han donat als afganesos l'oportunitat de "decidir el seu futur". "No podem donar-los la voluntat de lluitar per al futur", ha afegit.

Per al president americà, "mai és un moment adequat" per retirar les forces dels EUA del territori i ha defensat que havien planejat qualsevol tipus de "contingència", malgrat reconèixer que els fets s'han precipitat "més ràpid del que anticipàvem".

"Liderarem la diplomàcia i seguirem empenyent per l'estabilitat regional, defensant els drets bàsics del poble afganès, com fem a la resta del món", ha afirmat, afegint que els drets humans són el centre de la "política exterior".

Per Biden, els EUA s'han de centrar en l'amenaça de "l'avui" i no en la de "l'ahir". A més, ha afirmat que va instar Ashraf Ghani a lluitar contra la corrupció interna i destinar l'ajuda americana a aixecar el país. "Xina i Rússia volen que ens desgastem a l'Afganistan, però no ho farem", ha advertit.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —