Resultat de l'operació antiterrorista al nord-oest de Síria
Per EFE
Publicat el 03 de febrer 2022

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha confirmat avui que el líder d'Estat Islàmic (EI), Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, ha mort arran d'una operació antiterrorista llançada al nord-oest de Síria la nit passada.

"Anit, sota la meva direcció, les forces militars estatunidenques al nord-oest de Síria van dur a terme amb èxit una operació antiterrorista (...) gràcies a l'habilitat i valentia de les nostres Forces Armades, aconseguim retirar del camp de batalla Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi", ha anunciat Biden en un comunicat.


Biden i el seu equip seguint en directe l'operació. Foto: Casa Blanca

Posteriorment en un discurs a la Casa Blanca, el president ha reconegut que al-Qurayshi ha mort en fer-se esclatar. "En un acte de covardia final, ha decidit fer-se volar pels aires, matant també diversos membres de la seva família", ha dit.

Sis criatures mortes

Aquesta missió, que Biden ha qualificat "d'exitosa", ha mort també almenys sis nens, segons ha confirmat UNICEF. Una nena també ha quedat greument ferida, i l'agència de les Nacions Unides assegura que "àrees poblades per civils han estat greument danyades" durant l'acció estatunidenca duta a terme a Atme, localitat de la província d'Idlib.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —