Segons Vesnà, ONG bielorrussa de drets humans, la llista tenia 526 persones, totes identificades amb nom i cognom
Per EFE
Publicat el 08 de novembre 2020
Temps de lectura 4 minuts

Més de 500 persones han estat detingudes a Bielorússia durant una nova manifestació contra el president de l'antiga república soviètica, Alexandr Lukaixenko, segons ha informat l'ONG bielorussa de drets humans Vesnà.

Cap a les 19h hora local la llista de detinguts publicada a la web de Vesnà tenia identificades amb nom i cognom a 526 persones. Les detencions, algunes d'elles amb gran violència com es pot veure a les xarxes socials, han estat practicades per policies uniformats i agents de civil amb porres i amb el rostre encobert. 

Conseqüències del frau electoral del 9-A

Com tots els diumenges des del 9 d'agost, dia en el que Lukaixenko va ser declarat electe per un nou mandat amb més del 80% dels vots, milers de ciutadans fan marxes pels carrers de Minsk per exigir la seva dimissió després de portar 26 anys en el poder. 

La protesta d'avui s'ha produït dos dies després que la UE aprovés sancions contra Lukaixenko per frau electoral en les presidencials del 9 d'agost, així com per la repressió posterior contra manifestants pacífics i opositors. 

La líder opositora a l'exili, Svetlana Tijanóvskaya, ha animat als seus compatriotes per Telegram a manifestar-se contra el govern. "Fa ja 90 dies que fem front a la violència i la il·legalitat. En aquests 90 dies els bielorrussos li hem donat a entendre al règim que ha perdut la legitimitat i el poder", ha escrit Tijanóvskaya. 

Antiavalots amb blindats

Des de primera hora del matí, efectius d'antidisturbis, ajudats per una desena de blindats, s'han fet amb el control del centre de la ciutat. Amb l'objectiu de "garantir la seguretat dels ciutadans", les autoritats de la capital bielorrussa han tancat nou estacions de metro. 

Cossos antiavalots durant la manifestació a Minsk. Foto: EFE

Com ja és habitual en jornades de protesta, els usuaris de telefonia mòbil a Minsk han tingut problemes per conectar-se a Internet. Com explican els proveïdors, els reguladors estatals han obligat a reduïr l'accés a xarxes socials.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —