Blanca Llum Vidal, poeta convidada de la temporada 2019-20 del Palau de la Música, el 28 de juny del 2021. (Vertical)
Per ACN
Publicat el 30 de juny 2021

Blanca Llum Vidal farà una lectura íntegra del seu poemari 'Aquest amor que no és u' aquest dijous al Petit Palau del Palau de la Música amb interludis musicals en directe del Kebyart Ensemble amb fragments de peces de Joan Magrané: Estris de llum, Chanson i Frottola. Aquesta activitat posa en diàleg poesia i música i estava inicialment programada per al maig del 2020, però es va haver d’ajornar a causa de la crisi sanitària. Ara es recupera en el marc de l’Hivernacle del Palau, el conjunt d’activitats complementàries de la programació musical del Palau que explora la relació amb altres arts i formats i amb els artistes convidats.

El projecte uneix a Blanca Llum Vidal, poeta convidada de la temporada 2019-20, Joan Magrané, compositor convidat de les temporades 2019-20 i 2021-22, i el quartet de saxos Kebyart Ensemble, guanyador del Premi El Primer Palau 2016 i Echo Rising Stars la temporada 2021-22. En aquest sentit, Joan Oller, director general del Palau de la Música Catalana, ha destacat la voluntat del Palau de posar en contacte la música i altres arts com la poesia, les arts plàstiques, la dansa o el teatre.

Publicat per l’editorial Ultramarinos el 2018, 'Aquest amor que no és u' és, com ha explicat el Palau, un dels cants espirituals més suggeridors de Blanca Llum Vidal, inspirat en el 'Càntic dels Càntics' i que apel·la tant a la matèria com a l’esperit a través d’un ús sensual del llenguatge.

Blanca Llum Vidal ha dit que farà una lectura íntegra del poema que és un diàleg amb el 'Càntic dels Càntics'" i que permet un "diàleg musical. Són música i text entrellaçats". Magrané ha dit, per la seva part, que la seva música és un diàleg també amb música d'altres èpoques. "Es van intercalant en les vuit parts del poema fragments de tres obres" que són 'Estris de llum', 'Chanson' i 'Frottola'. El compositor ha assegurat que més que un concert o un recital, acaba sent una espècie de "ritual" amb un ritme que va canviant constantment.

Pròxims concerts

Quant a les properes cites del Palau amb Magrané i amb el Kebyart Ensemble, respectivament, cal recordar que el proper 19 de juliol, en una coproducció amb el Festival Grec, Musica Reservata de Barcelona interpretarà al Petit Palau la Missa del compositor català.

Per la seva banda, el Kebyart Ensemble oferirà una doble actuació al Palau la temporada vinent: el 21 de març de 2022 al cicle Palau Fronteres amb la GIOrquestra interpretarà el Concert per a quartet de saxo i orquestra de Philip Glass, i el 24 d’abril al cicle Echo Rising Stars.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —