El BOE publica l'ordre de Sanitat que obliga a confinar Madrid i nou municipis més
Per ACN i Redacció
Publicat el 01 d’octubre 2020

El BOE ha publicat l'ordre de Sanitat que obliga a confinar Madrid juntament amb nou municipis més. Segons el text, l'ordre és d'"obligat compliment" per a totes les comunitats "amb independència del sentit del seu vot".

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest dijous l'ordre del Ministeri de Sanitat que obliga a confinar Madrid i nou municipis més. El text estableix la restricció de la mobilitat per als municipis de més de 100.000 habitants que superin una incidència acumulada de més de 500 casos per 100.000 habitants i que, a més, tinguin més d'un 10% de PRC positius i un índex d'ocupació de les UCI superior al 35%. De moment, l'ordre afecta només Madrid, Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Móstoles, Parla i Torrejón de Ardoz. El text especifica que és "d'obligat compliment" per a totes les comunitats i ciutats "amb independència del sentit del seu vot". Ho aclareix perquè Madrid hi va votar en contra. També concreta que les mesures s'han d'aplicar en un termini de 48 hores.

La proposta es va votar al Consell Interterritorial de Salut i es va aprovar per 13 vots a favor, 5 en contra i 1 abstenció. Hi van votar en contra Madrid, Galícia, Andalusia, Ceuta i Catalunya, aquesta última per motius diferents a la resta.

Amb l'entrada en vigor de l'ordre de Sanitat, també es redueixen les reunions a grups de sis persones, a un terç en llocs de culte i s'imposen restriccions d'aforament.

L'ordre també estableix que les mesures s'hauran d'aplicar "en un termini màxim de 48 hores" des del moment de la notificació en les comunitats o ciutats on ja es compleixin els requisits. En el cas que alguna altra comunitat o ciutat entri en els supòsits, disposarà també de 48 hores per aplicar les mesures establertes des del moment en que tingui coneixement de la concurrència de les circumstàncies. 

El Ministeri de Sanitat juntament amb cada comunitat afectada revisaran "setmanalment de manera conjunta" la situació epidemiològica dels municipis als que s'apliqui la declaració d'actuacions coordinades. "En el marc d'aquesta relació bilateral es valorarà la modificació de l'àmbit d'aplicació de les mesures contingudes en la declaració, sempre i quan s'observi una reducció suficient de la incidència acumulada en els termes establerts i tenint en compte els factors de correcció que poguessin afectar-la", afegeix. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —