El BOE publica el tercer Pla d'Igualtat de l'administració de l'Estat - Diari de Barcelona
Contra la discriminació de gènere
El BOE publica el tercer Pla d'Igualtat de l'administració de l'Estat
Per primera vegada incorpora indicadors d'impacte per conèixer tant el grau d'execució com l'eficàcia de les mesures adoptades

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest divendres el tercer Pla per a la Igualtat de Gènere a l'Administració General de l'Estat (AGE). Per primera vegada incorpora indicadors d'impacte per conèixer tant el grau d'execució com l'eficàcia de les mesures adoptades.
El Pla, aprovat pel Consell de Ministres el passat 9 de desembre, estableix un doble objectiu: abordar les necessitats reals del personal per consolidar la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes, i erradicar qualsevol forma de discriminació directa o indirecta per raó de gènere.
A diferència dels dos plans anteriors, inclou només mesures de caràcter transversal amb l'objectiu que els diferents departaments ministerials i organismes dependents puguin desenvolupar mesures específiques basades en els seus criteris i accions comunes.
El pla, subscrit amb els sindicats CSIF, UGT i CIG a la Taula de Negociació de la AGE el passat 30 de novembre, recull 68 mesures distribuïdes en sis eixos amb l'objectiu de mesurar per a millorar, propiciar el canvi cultural, avançar en la transversalitat de gènere i treballar en la detecció primerenca i abordatge de situacions especialment vulnerables.
Entre les actuacions incloses està fer estudis amb perspectiva de gènere, fer de l'AGE un espai lliure de violència de gènere en l'àmbit laboral, formar i sensibilitzar al personal en la igualtat, dissenyar un pla formatiu en igualtat, captar i retenir talent femení, i crear les condicions per acabar amb la bretxa retributiva.
Així mateix, aposta per reequilibrar situacions desfavorables per a les dones com són les excedències per agrupació familiar o els permisos per a persones amb familiars a càrrec, per fomentar la formació i l'accés a promoció interna.
Pretén incorporar, per primera vegada, l'actuació per fer front a diferents formes de desigualtat o discriminació en incloure diagnòstics comparats, i també mesures relacionades amb incapacitat, tot tipus de discriminació i atenció a la diversitat sexual.
El Pla constata en la plantilla de l'Estat l'existència d'una "segregació vertical" ja que la base està ocupada per dones i els extrems continuen estant copats per persones del sexe masculí.

