- vídeos -
Bonus jove per al lloguer, un ajut de 250 euros del que no tothom pot gaudir
Per Carla Quintana , Gerard Castillo Miralles i Laura Rodríguez Blanco
Publicat el 05 de març 2022

El govern espanyol va aprovar el passat gener el "bonus jove". Aquesta ajuda té la finalitat de donar suport al pagament del lloguer als joves per tal de facilitar a la seva emancipació. El bonus jove facilitarà un import mensual de 250 euros i el podran sol·licitar joves d'entre 18 i 35 anys que tinguin un contracte de treball que no superi els 24.318 euros anuals, i cobrirà habitatges amb un preu màxim de 600 euros, ampliable fins als 900, segons decideixi la Generalitat.

El passat 10 de febrer, Violant Cervera, consellera de Drets Socials, explicava en una roda de premsa sobre matèria d'habitatge, que no hi ha "cap tipus de criteri" que faciliti la redistribució dels diners del fons estatal.

Pel que fa al cas de Catalunya, "es rebrà un 14,5% del fons conjunt, tot i tenir un 17% de la població jove", va indicar Cervera. Es preveu que només un 19% dels joves podran demanar aquesta ajuda, és a dir, se'n beneficiaran al voltant d'uns 9.500 joves.

Hem parlat amb la Verònica Garcia, una d'aquestes joves que no podrà demanar l'ajuda, ja que "combina els estudis amb feines precàries on no li fan contracte". D'altres, com Marina Bueno, sí que compleixen els requisits, però lamenten que sigui una mesura només "a curt termini". També parlem amb l'Edurado Cáliz, d'Arrels Advocats, que explica quines poden ser les deficiències i conseqüències del bonus jove en el mercat immobiliari.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —