Laura Borràs
Per Redacció
Publicat el 02 de febrer 2021

"Estem a l'UCI". Així és com la candidata a la presidència de la Generalitat de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha definit la situació que viu l'independentisme, al programa Els Matins de TV3. L'exconsellera de Cultura ha començat l'entrevista assenyalant la necessitat de "preservar l'activitat econòmica ara perquè no es vegi afectada en un futur". Una situació en què ha dit, a diferència d'altres països europeus i Catalunya, "l'estat espanyol no ha enviat ajuts directes als sectors durant el transcurs d'aquesta pandèmia".

Pel que fa a la situació sanitària que viu Catalunya arran de la pandèmia per la Covid-19, Borràs ha afirmat que "s'ha evidenciat la importància d'intervenir en salut". Com a resposta a aquesta precarietat sanitària, la candidata a la presidència ha assegurat que de sortir escollida, "reprendria la inversió de 5.000 milions d'euros destinats a la sanitat". Uns ajuts que degut al dèficit fiscal que assola Catalunya "no permet al Govern ajudar, amb tots els recursos, la ciutadania".

"L'alternativa és treballar per a la independència perquè ara és com estar a l'UCI", ha respost Borràs després que Lídia Heredia preguntés sobre la situació política que viu l’independentisme en l’actualitat. "Nosaltres volem sortir de l'UCI i l'alternativa és treballar per a la independència". "El que toca negociar amb l'Estat és com vol resoldre el que ja anomenen conflicte polític", ha assegurat l'exconsellera.

La Constitució no pot ser el límit

Borràs també ha centrat part del seu discurs a donar significat al "compromís" de JuntsxCat respecte a l'1-O, assegurant que si les opcions independentistes assolissin el 50% dels vots, s'activaria “la declaració unilateral d'independència”. “JuntsxCat proposa un procés de culminació de l'1-O inclusiu, amb tots els partits independentistes que vulguin ser-hi”, ha declarat Borràs.

Un exercici del qual la candidata ha afirmat haver après molt de la reacció de l'Estat i ha assegurat que “no podem repetir la credulitat envers el govern central, que té com a límits la Constitució quan hauria de ser la democràcia”.

"Hem d'estar disposats a defensar la declaració d'independència", ha reiterat Borràs. L’exconsellera, tot i no mostrar-se reticent a tornar a col·laborar amb ERC per establir un govern de coalició, sí que ha defensat la idea d’un govern més fort i cohesionat que no pas un a dos nivells.

Respecte a la causa que ha obert el Tribunal Superior de Justícia contra ella, la candidata independentista ha defensat la seva innocència sentenciant l'entrevista dient que "aquesta causa només té una finalitat dissuasòria. Junts per Catalunya té pensat treballar amb la candidata que té", ja que per a ella la causa del Suprem es regeix per uns principis jurídics i de punitat que "no haurien ni d'existir".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —