Britney Spears tutela
Per Redacció
Publicat el 30 de setembre 2021

El pare de la cantant nord-americana Britney Spears, James B. Spears, deixarà de ser el seu tutor legal el dia 12 de novembre, tal com ha decretat avui la Cort Superior de Los Angeles. La jutgessa Brenda Penny ha concedit a Britney Spears totes les seves peticions després de qualificar la conducta del pare com a "tòxica", posant fi de manera immediata a una custòdia vigent des de l'any 2008, sota l'atenta mirada de desenes de periodistes a l'interior de la sala i gairebé mig miler de persones a la porta dels jutjats.

L'advocat de la cantant, Rosengart, ha aconseguit en tan sols dos mesos allò que Britney Spears ha demanat els últims anys i que es va convertir en un assumpte internacional quan ella mateixa el va fer públic el passat 23 de juny. El funcionari John Zabel s'ocuparà de supervisar tota la documentació implicada en les gestions a partir d'ara i de manera temporal després del gir que ha pres el cas amb les declaracions publicades per The New York Times de persones que han treballat per la cantant. Entre aquestes destaca l'afirmació d'un exempleat de seguretat que assegura que Jamie Spears va fer col·locar micròfons a casa de la seva filla per interceptar totes les trucades i missatges de la cantant.

Rosengart ha afirmat que disposen de proves que certifiquen la mala conducta i possible "corrupció" del pare de Britney, tot i que ha deixat clar que, un cop finalitzi de manera oficial la tutela, aquest assumpte quedarà en mans de la fiscalia. Per la seva banda, Jamie Spears haurà de retornar els comptes dels últims tretze anys al nou tutor de la seva filla, sense opció al traspàs de poder. L'advocat descriu Jamie com un home "alcohòlic" i amb problemes d'addicció al joc que va estar abusant de la seva filla "durant l'última dècada i des de la seva infància", provocant la pèrdua de la tutela dels fills de la cantant i experimentés diverses crisis mentals.

Més informació:
#FreeBritney: el reflex d'una societat heteropatriarcal (26 de juliol de 2020)

Britney Spears suplica ser lliure: "No sóc feliç" (24 de juny de 2021)
Britney Spears no pujarà als escenaris mentre el seu pare la controli (19 de juliol de 2021)
Los Angeles Times: Britney Spears’ father suspended as conservator of singer’s estate after 13 years
The New York Times: Britney Spears Is Released From Her Father’s Oversight
BBC: Britney Spears’ father suspended as conservator

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —