Les eleccions dels EUA des de TikTok
Publicat el 08 de novembre 2020

Només han estat quatre dies però uns dies de bojos. TikTok s'ha convertit en el millor mecanisme perintentar suportar l'estrès de les eleccions. Jo, sincerament, no podia fer res amb la meva vida fins saber qui serà el president dels EUA i, per tant, vaig passar les hores a TikTok. He trobat uns quants vídeos meravellosos que em van donar molta la vida.

POV des d'Europa

Per començar, no cal dir-ho, l'opinió d'Europa. Ningú entén com més de 69 milions de persones han pogut votar al senyor taronja aquest:

@itssirpie

?????????? ##trump ##trump2020 ##votejoe ##vothimout ##vote ##votetime ##america ##usa ##2020 ##covisd19 ##quarantine ##fyp ##foryou

♬ original sound - laughs and bants

Crec que s'entén no?

La sorpresa del mail-in vote

Per si no ho sabies, en aquestes eleccions, per culpa de la senyora Covid, molts votants han decidit votar per correu (mail-in vote). D'acord, té sentit, no? Però clar, la gent de Trump pensa que la pandèmia no és real i, per tant, no tenia por de votar de forma presencial. A més, Trump els va dir fa mesos: "No votis per correu perquè és frau" (això és totalment fals).

Llavors, què passa? Doncs que els vots del 3 de novembre van ser comptats primer (la majoria eren republicans perquè van votar més en persona) i quan van passar les hores (i dies), Biden va rebre més vots i anava guanyant més estats. Trump, que no vol acceptar que ha perdut, diu que aquests vots són il·legals. Es veu que, en la seva ment, quan els vots són per a ell són legals, però si són per a Biden, són il·legals.

En fi, si no has vist Avengers: End Game (una peli increïble, per cert) això potser és un espòiler, però bàsicament quan Trump pensava que ja tenia tot guanyat, els vots per correu van ser els salvadors del Partit Demòcrata, i per a tot el món realment.

@goozwrld

now this is a comeback ##politics ##mailinballots

♬ Audio by revxelio on Instagram - Saikizu

Bruixes amb Biden

En aquesta elecció, la gent jove estava disposada a utilitzar totes les eines possibles al seu abast i això va incloure convertir-se en "bruixes" per poder “ajudar” a fer que guanyés Joe Biden. No sé si crec en les bruixes i la màgia, però és veritat que han tret bons resultats.

@sabschipp

Doing what needs to be done ##election2020 ##vote ##voteblue ##votebidenharris ##biden2020

♬ Power Of Three - Johny Mercury ??‍♂️
@smeliana

currently manifesting biden will win nevada and i hope you are too ##election ##biden2020 ##vote ##fyp ##manifestation ##nevada ##HomeOffice

♬ Power Of Three - Johny Mercury ??‍♂️

John King i la "paret màgica"

Si no has vist els memes a les xarxes socials, John King és un periodista de la CNN que durant aquests dies ha estat explicant els resultats amb el seu famós "magic wall" que mostra el mapa electoral. Després de quatre dies seguits de les seves explicacions hi ha gent que ja està farta de veure'l i altres que se n'han enamorat:

@greggpepperr

John King is my King ?? ##RedBullDanceYourStyle

♬ timmys peachy - pal

A Twitter, el comediant Michael Kosta va fer la seva paròdia de les explicacions de John King i, sincerament, l'ha clavat.

Sentiments de decepció

En alguns moments hi havia estats, que en general són més del Partit Republicà com Florida i Texas, que eren blaus (és a dir que anava guanyant Biden) i la gent es va sentir bastant traïda quan es van despertar i havia guanyat Trump en els seus estats:

@bryanthediamond

I am disgusted... ##election ##florida ##shouldofbeenabluestate ##biden2020 ##foryou ##foryoupage ##fypシ##greenscreen ##greenscreensticker

♬ original sound - Bryan???

La paciència és una virtut (o no)

Arizona, Nevada, Geòrgia i Pennsilvània: els quatre estats que quedaven per decidir la presidència i que també ens van fer esperar massa pel meu estat mental:

@knee.win

##2020election ##pennsylvania ##philadelphia ##bidenharris2020 ##fyp

♬ vibe for this year - joseph fagundes

Quan Joe Biden tenia 253 vots electorals, li faltaven 17 vots per a guanyar l'elecció. Amb els 6 vots electorals de Nevada i els 11 d'Arizona, Biden seria el president. Va ser llavors quan tothom va començar a parlar de Nevada i crec que van gaudir de l'atenció:

@guccishills

hurry tf up... respectfully ##greenscreenvideo

♬ original sound - Autumn ?

Però Nevada és un estat que no està acostumat a tenir tota l'atenció del món i potser es van posar nerviosos amb la pressió del món sencer a sobre, perquè tant ells com Nevada van trigar molt de temps a anunciar resultats i, mentrestant, estats com Pennsilvània i Geòrgia (un estat que no ha estat blau en gairebé trenta anys) van començar a canviar a favor de Joe Biden:

@iamfryguy

Day 3 ##election ##biden2020 ##trump ##dumptrump ##fyp ##theoffice

♬ original sound - Cameron Fry
@helenaaha

i cannot describe how much i love georgia rn

♬ Ur appreciated ily - angela

Aquest també paga la pena

@victor2_y

I imagine this is what it would be like

♬ Fortnite took over - ?

És interessant com en només vuit segons es pot reflectir el que se sent estant en un estat en el qual comença a guanyar Donald Trump. Jo estaria igual.

Innecessari, però gràcies

Salutacions a la persona que va fer una galeta en forma del mapa electoral amb els colors de cada estat:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NowThis (@nowthisnews) on

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —