Pfizer
Per ACN
Publicat el 21 de desembre 2020

La Comissió Europea ha donat l'autorització comercial provisional a la vacuna de Pfizer-BioNTech. Poc més de tres hores després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) hagi donat llum verda a la vacuna, l'executiu europeu ha anunciat la seva autorització, cosa que permet començar la vacunació a la Unió Europea el 27 de desembre, tal com havia previst la Comissió Europea. Aquest permís condicional és un tipus d'autorització que permet facilitar l'accés ràpid a medicines en moments d'emergència com el causat per la covid-19. 

Temps rècord

El vistiplau de Brussel·les a la vacuna de Pfizer-BioNTech ha arribat en un temps rècord. La Comissió d'Ursula von der Leyen s'havia compromès inicialment a escurçar en dos o tres dies un procés que normalment es fa en 67. Finalment, però, ha accelerat encara més el procés i l'autorització ha arribat escasses hores després del vistiplau de l'EMA a la vacuna.  


El regulador europeu ha donat llum verda a la vacuna de Pfizer-BioNTech després de constatar la seva eficàcia contra la covid-19 i concloure que compleix els "rigorosos estàndards" europeus i que "els beneficis són majors que els riscos".

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —