Brussel·les condemna que Minsk forci un avió a aterrar per detenir un periodista dissident
Per ACN
Publicat el 24 de maig 2021

La Unió Europea ha convocat avui l'ambaixador de Bielorússia, Aleksandr Mikhnevich, per condemnar l'acció "inadmissible" per detenir el periodista dissident bielorús Román Protasevich. Després que les autoritats bielorusses forcessin l'aterratge a Minsk d'un avió de Ryanair que anava d'Atenes (Grècia) a Vílnius (Lituània) per detenir Protasevich, l'Alt Representant, Josep Borrell, ha demanat convocar al representant del règim de Lukaixenko, a qui han informat de la "ferma condemna" del bloc comunitari a aquest "acte repressiu" i que "ha posat en joc la seguretat dels passatgers i la tripulació" del vol forçat a aterrar a Minsk per un avís de presumpta amenaça de bomba.

Els líders europeus es reuneixen aquesta tarda a Brussel·les i estudiaran possibles sancions al règim de Lukaixenko per aquesta acció. En cas d'adoptar-ne, aquestes sancions se sumarien a les ja existents que afecten, entre d'altres, el mateix Lukaixenko i més d'una desena d'alts càrrecs més del règim bielorús.

Protasevich és un estret col·laborador de la líder de l'oposició bielorussa, Svetlana Tikhanóvskaya

El Ministeri de l'Interior Bielorús ha confirmat la detenció del periodista, que va fugir de Bielorússia, com Tikhanóvskaya, i actualment viu a Lituània. Precisament, la líder de l'oposició a l'exili ha condemnat l'arrest dient que "és absolutament evident que es tracta d'una operació dels serveis especials per segrestar un avió per detenir a l'activista i periodista Roman Protasevich".


La policia detenint Protasevich cobrint una manifestació el 2017. Foto: EFE

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —