Kyriakides
Per ACN
Publicat el 15 d’octubre 2020

Brussel·les veu "urgent" que les autoritats actuïn davant el ràpid augment de contagis a la Unió Europea. "S'ha de fer el que calgui per evitar un altre confinament generalitzat", ha defensat avui l'eurocomissària de Salut Stella Kyriakides. La Comissió Europea aposta per imposar "mesures de contenció" del virus que s'anticipin als esdeveniments, però no es vol pronunciar sobre la necessitat de tancar bars i restaurants. "Hem d'anar un pas per davant", ha avisat.

També ha demanat als estats que comencin a preparar ja l'estratègia de vacunació. El vicepresident de la CE, Margaritis Schinas, ha assegurat que la situació a Europa amb els rebrots és "extremadament delicada i incerta". "Ens preocupa molt el ràpid augment de les infeccions a tota la UE", ha remarcat Kyriakides.

La República Txeca, Bèlgica, Holanda, França i Espanya són els estats de la UE més afectats per la segona onada de contagis de la Covid-19 i on s'estan aplicant més restriccions a la vida social. Tanmateix, països com Alemanya o Itàlia on la corba d'infeccions no és tan pronunciada també han limitat recentment els contactes preventivament.

Des de Brussel·les recorden que les restriccions de l'activitat social a la primavera van donar "bons resultats". "Aquestes mesures són molt importants", asseguren fonts pròximes al Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (l'ECDC, per les seves sigles en anglès).

Ara bé, aquestes fonts reconeixen que encara no saben exactament si hi ha algunes mesures millors que d'altres. Tenint en compte que, en general, s'apliquen diverses restriccions al mateix temps, és més difícil determinar quines funcionen millor. Això sí, els experts europeus veuen clar que el tancament d'escoles és la mesura menys recomanable. "Tancar les escoles ha de ser l'últim recurs", apunten aquestes fonts

Estratègia de vacunació

Avançant-se a l'arribada d'una vacuna contra la Covid-19, Brussel·les ha demanat aquest dijous als estats que comencin a preparar ja una estratègia de vacunació. La Comissió Europea creu que s'hauria de vacunar primer els sanitaris, els majors de 60 anys, les persones amb malalties greus de risc o que no poden mantenir distància social, els treballadors essencials i els més vulnerables econòmicament.
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —