Buch diu que expulsarà els Mossos de l'agressió racista a Manresa quan tingui coneixement dels noms
Per ACN
Publicat el 17 de juny 2020
Temps de lectura 2 minuts

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat aquest dimecres que quan tinguin constància dels "noms i cognoms" dels agents que van protagonitzar una suposada agressió racista a Sant Feliu Sasserra (Bages), n'exigirà l'expulsió "immediata" del cos de Mossos d'Esquadra.

Durant la sessió de control al govern, Buch ha afirmat que exigirà l'expulsió "immediata" tant dels autors de l'agressió com dels qui la van encobrir. "Ni un bri de confiança amb el racisme i la xenofòbia. La meva trajectòria a l'administració ho avala", ha avisat.

En aquesta línia, el conseller ha defensat que va actuar quatre hores després d'escoltar l'àudio de l'agressió per primera vegada i diu que no permetrà que es "malmeti" el nom del cos policial.

La plataforma antiracista de Manresa tem més casos

A Catalunya, arran de la mort de Floyd, Osato Iyoyota i l'activista Mamadou Seydi, van posar en marxa la Plataforma antiracista de Manresa. Dilluns, tan sols tres setmanes després del seu naixement, es van reunir centenars de persones en una manifestació a la capital del Bages contra l'agressió racista de sis agents dels Mossos d'Esquadra a Wubi, un jove negre de 20 anys, el gener de 2019 a Sant Feliu Sasserra.

SOS Racisme va fer pública l'agressió dilluns amb un àudio —avançat per La Directa—  que corrobora els insults racistes que denuncia el jove. L'agredit, que sosté que els agents el van escopir i colpejar, va gravar amb el mòbil com els agents li deien "negre de merda, racista és poc", "tu ets un mico" o "la propera vegada que vegis a la policia, corre, però intenta anar-te'n molt lluny, vés més lluny de l'Àfrica", entre altres improperis. El jutjat d'instrucció número 5 de Manresa els investiga per un delicte de lesions i un altre contra la integritat moral.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —