Andreu Buenafuente, guanyador d'un Ondas 2019 amb el programa 'Nadie sabe nada' de la SER, amb Berto Romero, al Palauet Albéniz. Dijous 14 de novembre de 2019
Per ACN
Publicat el 15 de març 2021

L'Acadèmia de Cinema Català celebrarà aquest diumenge la 13a edició dels Gaudí amb una gala de tarda, que s’iniciarà a les 18.45 h, i presencial amb un aforament reduït al 30%. Andreu Buenafuente protagonitzarà el monòleg principal d’una entrega de premis a l’Auditori del Fòrum - CCIB produïda per El Terrat (The Mediapro Studio) i que comptarà amb la participació d’Elisenda Carod, Charlie Pee i Elisenda Pineda, vídeos d’Enric Auquer i Sílvia Abril, i les actuacions de Rigoberta Bandini, Maria Arnal i Marcel Bagés.

La vampira de Barcelona, de Lluís Danés, amb 14 nominacions; Las Niñas, de Pilar Palomero, amb 13, i Sentimental, de Cesc Gay, amb 8, són les pel·lícules més nominades. La cerimònia avançarà el seu horari habitual per complir amb el toc de queda i s’iniciarà a les 18.45 h. Es podrà veure en directe a TV3, abans del Telenotícies Vespre, amb els comentaris d’Ismael Martín i Carolina Rosich per als telespectadors.

També serà retransmesa en un programa especial conduït per Marc Garriga i Àlex Gorina a Catalunya Informació i iCat, de les 18.00 h a les 22.00 h. La catifa vermella de l’Auditori del Fòrum - CCIB obrirà el proper diumenge les seves portes a les 16.45, i viurà un photocall més reduït que en anteriors edicions però ple de cares conegudes.

L’Acadèmia ha confiat enguany la producció de la cerimònia a El Terrat, que ja s’havia encarregat d’aquesta tasca en les edicions de 2013 i 2018. Enric Cambray és el director d’una gala que han escrit Dani Amor, Charlie Pee i Oriol Pérez, i en la qual participaran Elisenda Carod, Elisenda Pineda, Charlie Pee, Enric Auquer, Sílvia Abril i un Andreu Buenafuente que s’encarregarà del monòleg principal de la cerimònia, fent un homenatge a Pepe Rubianes. També hi actuarà la cantant Rigoberta Bandini.

Cambray explica que serà una gala "plena d’humor, d’actuacions musicals de primer nivell amb artistes emergents i consolidats, i posant el focus en les sales de cinema, en la importància del consum de pel·lícules en aquests temples del setè art com a espais de trobada". L’espai escènic també serà un homenatge a aquestes sales, amb una escenografia de Judit Colomer en què els patis de butaques tindran una especial rellevància.

Al mateix temps, aquesta voluntat de fer una gala 100 obeeix a què enguany el Cicle Gaudí ha superat la barrera de les 100 sales de cinema a tot Catalunya, a què el 2020 l’Acadèmia va reconèixer les 13 sales centenàries del territori.

Aforament del 30%

L’Acadèmia aposta enguany per una gala presencial amb nominats a la platea i amb un aforament de convidats reduït al 30%, reservat a acadèmics i autoritats, complint amb totes les mesures de seguretat recomanades pel Departament de Salut i el Procicat.

Lliuradors

Greta Fernández, Belén Funes, Tània Sàrrias, Júlia Bertran, Nausicaa Bonnín, Pep Ambròs, Carlos Marques-Marcet, Maria Rodríguez Soto, Betsy Túrnez, Roger Coma, Elena Tarrats, Marc Martínez, Irene Moray, Neus Ballús, Paula Malia, Artur Busquets, Bella Agossou, Willy Toledo, Karra Elejalde, Leticia Dolera i Jaume Balagueró lliuraran les estatuetes de les 21 categories d’aquesta edició.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —