Oracle
Per EFE i Redacció
Publicat el 15 de setembre 2020

ByteDance, empresa propietària de TikTok, la popular xarxa social xinesa, ha anunciat que s'ha associat a la nord-americana Oracle perquè gestioni el seu negoci als Estats Units. Així doncs, segons ha confirmat el canal de televisió anglès CGTN, no vendrà TikTok ni a Oracle ni a Microsoft -que ha admès públicament la derrota- ni cedirà el codi font de la plataforma a cap comprador estatunidenc. 

ByteDance evitaria així la prohibició i el tancament de l'aplicació als Estats Units sense haver de vendre-la, ja que en principi aquesta opració permetrà que l'aplicació continuï funcionant als EUA, tal com consideren les dues companyies. Tot i així, l'app segueix al punt de mira de Donald Trump, que defensa que darrere TikTok hi ha el govern xinès i que aquest aprofita la xarxa per espiar els usuaris nord-americans per manipular-los políticament. 

Trump assegura que es tracta d'una qüestió de seguretat nacional i va donar temps a TikTok fins dimarts 15 de setembre perquè vengués la seva divisió nord-americana a una empresa del país sota l'amenaça de tancar-la si no ho feiqa. Durant els últims dies, Microsoft s'havia aliat amb Walmart i semblava l'opció més viable, però Oracle, que té millor relació amb la Casa Blanca, és qui finalment ha convençut ByteDance, que la considera fiable. Tot i que ha fracassat en la compra, encara està per veure en quins termes s'estableix l'associació i com es gestionarà la xarxa a partir d'ara.

Pel que fa Oracle, té seu a Redwood City (Califòrnia) i es va fundar el 1977. És una de les empreses pioneres de Silicon Valley, i malgrat no tenir un nom tan reconegut com Apple o Google, el seu software es fa servir en milions d'empreses d'arreu del món. El seu president, Larry Ellison, té la cinquena major fortuna del món, segons Forbes, i ha mostrat el seu recolzament a Trump públicament en diverses ocasions.

Tot i que TikTok compta amb 80 milions d'usuaris, els Estats Units i altres països com l'Índia, que la va vetar el juliol per la batalla geopolítica amb la Xina al Caixmir, porten temps lluitant per prohibir-la als seus territoris.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —