L'expulsió d'una cabra de l'estadi dels Chicago Cubs els va impedir tornar a les sèries mundials fins 71 anys després
Publicat el 27 de juny 2020
Temps de lectura 3 minuts

Si s'ha de parlar de malediccions esportives, el país rei en aquesta disciplina és, sens dubte, els Estats Units. Una d'elles és la que es va trencar el 3 de novembre del 2016: la maledicció de la cabra dels Chicago Cubs. L'equip de la capital d'Illinois no guanyava el títol des de 1908, fins que el 2016 van tornar a guanyar les Sèries Mundials contra els Cleveland Indians per 4-3.

Tot i això, la maledicció es va començar a forjar després de la Segona Guerra Mundial. El 1945, Billy Sianis, un seguidor de l'equip d'origen grec, va voler entrar a Wringley Field, l'estadi dels Cubs, amb la seva cabra Murphy (el seu animal de companyia), com a tots els partits. Era el quart partit de les sèries contra els Detroits Tigers.

Billy Sianis amb Murphy al seu bar de Chicago. Foto: Pinterest

Alguns comenten que la forta olor de Murphy va fer que uns veïns de la grada de Sianis alertessin els responsables de l'estadi. Tots dos van ser convidats a marxar. Sianis, molt ofès, va sortir del recinte assegurant que si la cabra sortia del camp, els Cubs perdrien la final i no tornarien a guanyar res mai més. Els Cubs van passar d'anar guanyant la sèrie per 2-1 a perdre el títol per 4-3. Començava la maledicció. 

Billy Sianis amb la seva cabra a Wringley Field. Foto: Pinterest

71 anys fora de les sèries

Des d'aquell moment, els Cubs no van tornar a les Sèries Mundials, fins al 2016. En quatre ocasions, van estar molt a prop de fer-ho. El 1984, els San Diego Padres els deixarien fora de la final de la National League; el 1989 van ser els San Francisco Giants; el 2003 els Florida Marlins i el 2015 els New York Mets. 

Derrota dels Cubs contra els Mets al 2015. Foto: Legoman2022 
 

Unes derrotes que van deixar molt tocada a l'afició i que els va fer fer tota mena de coses per intentar revertir la maledicció. Sam Sianis, el nebot del causant, va portar una cabra a la porta del camp totes les temporades en què van estar a prop de guanyar. També, van intentar colar una cabra a l'estadi dels Houston Astros per traspassar la maledicció. Altres accions, com tallar caps de cabra per correu, menjar-se cabrits, penjar cabres a estàtues (com la penjada a l'estatua de l'Speaker de l'equip Harry Caray), no van funcionar. 

Es trenca la maledicció dels Cubs. Foto: Ricardo Camacho
 
Finalment, el 3 de novembre del 2016 van passar a les finals. L'emoció descontrolada es va apoderar de l'estadi dels Cubs. Serien campions aquell mateix any, deixant enrere 71 anys negres a la seva història. Sens dubte, una de les malediccions més macabres i, segurament, amb l'inici més estrany. 
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —