Giró
Per ACN
Publicat el 21 de juliol 2021

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha anunciat que finalment el Govern avalarà els 5,4 MEUR de fiances que demana el Tribunal de Comptes a través de l'Institut Català de Fiances (ICF). En el marc del ple del Parlament, el conseller ha explicat que en les últimes hores els treballadors de l'institut li han traslladat la seva disposició a activar aquesta via.

Ahir dimarts, Giró va descartar l'aval a través de l'ICF per no posar en risc els treballadors públics. "Han demanat que per ells no quedi i que intentem utilitzar la disposició addicional tal com està previst al decret llei. I això és el que farem", ha afegit. Giró també ha agraït la "generositat" dels treballadors públics.

La Caixa de Solidaritat pagarà 1,2 milions d'euros de multa del 9N

D'altra banda, el president de la Caixa de Solidaritat, Pep Cruanyes, ha anunciat que l'entitat abonarà prop d'1,2 milions d'euros al Tribunal de Comptes en concepte d'interessos de la multa per la consulta del 9N. "Farem aquest pagament per veure si s'aixeca l'embargament d'una sèrie de pisos i si es poden aportar com a garantia d'aquest altra nova extorsió que estem patint", ha detallat en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio'.

Així, la Caixa de Solidaritat vol utilitzar aquests béns per ajudar a cobrir la fiança de 5,4 milions d'euros que l'organisme li reclama a 34 exalts càrrecs del Govern. La data límit per garantir aquesta suma és aquest dimecres a mitjanit.

D'altra banda, Cruanyes ha assegurat que les entitats bancàries no volen avalar la fiança perquè "tenen por d'una acció de xantatge i extorsió per part de l'Estat", i ha afirmat que l'aval "no suposa cap risc". Això després que el Govern expliqués aquest dimarts que no havien aconseguit que cap banc estigués disposat a cobrir la quantitat.

La Caixa de Solidaritat disposava el passat 6 de juliol de 400.000 euros, una xifra que ha ascendit a gairebé 1,2 milions d'euros en quinze dies, i que pel seu president és "una mostra de l'esforç de centenars de persones que fan petites aportacions" i de la "solidaritat col·lectiva".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —