Irene Solà
Per ACN
Publicat el 27 de desembre 2020

La companyia La Perla 29 estrenarà el febrer l'adaptació teatral del gran èxit literari d'Irene Solà Canto jo i la muntanya balla (Anagrama, 2019). La dramaturga Clàudia Cedó és la responsable de l'adaptació i Guillem Albà i Joan Arqué dirigiran l'obra. Judit Nedderman crearà la música de l'espectacle, que compta amb un repartiment format per Laura Aubert, Diego Lorca, Amaia Miranda, Anna Sahun, Ireneu Tranis i Caterina Tugores.

A la Biblioteca de Catalunya ja han començat els assajos de l'obra basada en la novel·la de Solà, un èxit editorial guardonat amb el quart Premi llibres d'Anagrama de novel·la i un dels tretze European Union Prize for Literature 2020, entre altres. 

La novel·la 

Canto jo i la muntanya balla és una singular novel·la en la qual prenen la paraula éssers humans, dones d'aigua, fantasmes, bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. 

Amb aquesta novel·la l'autora va voler investigar la idea de la veu i la perspectiva de les subjectivitats narratives i explicar una història a partir de les mirades i les percepcions d'un seguit de personatges que habiten o passen per un tros de món entre Camprodon i Prats de Molló. Solà no volia que els personatges fossin només humans, sinó "tothom qui hi habita o hi passa" i això inclou a animals, bolets, una tempesta, fantasmes i també personatges mitològics de Pirineu com les dones d'aigua. Introduir-se en aquestes diverses veus li va permetre jugar i explorar amb la irreverència i l'atreviment de posar-se dins de tots aquests personatges: "Té un punt de màgia poder mirar el món dins els ulls d'un cabirol o d'una tempesta". 
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —